Lidl i Kaufland nově akceptují stravenky Up a Benefit Plus

pondělí, 9. listopadu 2020, 11:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Od listopadu mohou zákazníci v Lidlu a Kauflandu platit nově stravenkami Up ČR a Benefit Plus.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Od listopadu zaplatí nově zákazníci v prodejnách řetězce Lidl kromě stravenek Naše stravenka a Sodexo také stravenkami Up Česká republika (původně Le Cheque Déjeuner) a Benefit Plus. Od letošního října jsou v prodejnách Lidl akceptovány také stravenky společnosti Sodexo. Vzhledem k rostoucí poptávce řetězec navázal spolupráci také s vydavateli Up Česká republika a Benefit Plus. Zákazníkům umožní platit i elektronickými kartami Up eStravenka, papírovými Up Cheque Déjeuner a elektronickými stravenkami Benefit Plus.  

„Estravenky Benefit Plus odebírají v tuzemsku zaměstnanci více než 250 firem. Papírové stravenky Up spolu s elektronickou kartou eStravenka pak využívá 310 tisíc lidí, kterým přinášíme novou možnost nákupu kvalitních potravin ve více než 260 prodejnách Lidl v ČR,“ vysvětluje Tomáš Myler, mluvčí společnosti Lidl.

V prodejnách obchodního řetězce Kaufland, pak začínají rovněž přijímat elektronické stravenky Benefit plus, papírové Up Česká republika (původně Le Cheque Déjeuner) a elektronickou kartu eStravenka. Kaufland doposud přijímal poukázky od Naše stravenka a Ticket Restaurant, a to jak v papírové, tak elektronické podobě. Nakoupit za ně je možné pouze potraviny.

„Rozšiřujeme možnost placení pro naše zákazníky, kteří využívají stravenky nebo stravenkové karty. Mohou jimi platit v hodnotě až 1600 korun za jeden nákup,“ prohlásila Renata Maierl, mluvčí společnosti Kaufland.

Stravenky Naše stravenka je možné kromě prodejen Lidl a Kaufland využívat také na více než 9500 místech v rámci akceptační sítě. V současnosti Naši stravenku využívá více než 8000 zákazníků, a to jak v papírové podobě, tak v podobě stravenkové karty. Od listopadu začal stravenky za nákup přijímat i řetězec Globus.

V Globusu lze nově zaplatit nákup stravenkami

pondělí 2. listopadu 2020

-zue-