Online rádio Helax mělo za první týden 310 tisíc přístupů

pondělí, 23. listopadu 2020, 14:50 Aktuality, Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Ostravské rádio Helax eviduje v prvních sedmi dnech přes 310 tisíc přístupů na online streaming svého vysílání.

Zdroj: Helax

Zdroj: Helax

Ostravské rádio Helax, které v pátek 6. listopadu opustilo frekvenci 93,7 FM a přešlo do online vysílání, eviduje v prvních sedmi dnech přes 310 tisíc přístupů na online streaming svého vysílání. V průměru jde o více než 44 tisíc přístupů denně. První data podle provozovatele naznačují, že i po opuštění FM vysílání zájem posluchačů o značku a její program a playlist neklesl a rádio Helax si drží poslechovost.

„S posluchači denně řešíme jejich technické dotazy, jak nás mohou poslouchat přes internet. Z tohoto důvodu jsme v rámci kampaně připravili sérii edukativních videí, které vysvětlují jaké jsou možnosti poslechu naší stanice například v autě, doma nebo v práci. Stále objevujeme nové možnosti a ty se snažíme dále komunikovat našim posluchačům,“ přibližuje programový ředitel rádia Helax Lukáš Ščurek.

„Reakce našich posluchačů nás velmi mile překvapily. Denně evidujeme stovky vzkazů, otázek a komentářů, na které reagujeme. Také se nám enormně zvýšil zájem o naše merch produkty na eshopu, přístupy na sociálních sítích a webu rádia,“ dodal Ščurek.

Stanice připravila také novou verzi mobilní aplikace a také spustila nové webové stránky.

V listopadu spustilo rádio Helax spolu s on-air a online komunikací dlouhodobě také outdoorovou kampaň, ve které bude stanice pokračovat i v následujících měsících.

Sloganem celého přesunu Helaxu na online je „Buď online, Helax navždy!“. V rámci všech těchto změn došlo i k faceliftu loga značky Helax.

-mav-