A 11 kupuje příbramské vydavatelství Periskop

středa, 30. prosince 2020, 15:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství A 11 kupuje příbramské vydavatelství Periskop, začlení ho do své sítě regionálních titulů Náš Region.

Zdroj: A 11

Zdroj: A 11

Vydavatelství A 11 kupuje příbramské vydavatelství Periskop, které již 32 let vydává stejnojmenný čtrnáctideník. Ten slouží jako informační zdroj především pro obyvatele Příbramska, Dobříšska, Sedlčanska, Březnicka, Rožmitálska, Jinecka, Mníšecka a Mirovicka. Pro vydavatelství A 11 jde za poslední dobu o druhé spojení s regionálním vydavatelem v této oblasti.

V srpnu 2020 koupila společnost A 11 lokální Podbrdské noviny. Stejně jako je, plánuje Periskop začlenit pod názvem Náš Region Příbramsko – Periskop do stejnojmenné sítě novin Náš Region. Zachována má zůstat nejen stávající redakce novin, ale i její sídlo v centru Příbrami. 

„Náš Region Příbramsko vychází v lokalitě už dlouho a vždy jsem sledoval skvělou práci, kterou paní Brožová na Periskopu odvádí. Vztah čtenářů k novinám je až neuvěřitelný. Pevně doufám, že se nám podaří navázat na dobře odvedenou práci a Náš Region Příbramsko – Periskop bude i nadále místním obyvatelům přinášet důležité informace z jejich bydliště,“ uvedl majitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral.

Zakladatelka a šéfredaktorka Periskopu Zdenka Brožová vidí spojení s Naším Regionem jako záchranu regionálních novin. „Určitě se nemýlím, když budu tvrdit, že většina regionálních vydavatelů každý rok, ne-li každý půlrok zvažuje, co s novinami dál. Většinu inzerce přebírá internet a zbytek městské zpravodaje tvářící se jako nezávislé noviny. Jsou sice vyráběné za naše společné peníze, ale tahle nekalá konkurence našim politikům zřejmě nevadí. Pořádnou ranou, jako pro všechny OSVČ nebo malé prodejce je samozřejmě také současná covidová pandemie,“ dodala Zdenka Brožová.

Náš Region Příbramsko – Periskop bude nově vycházet každých 14 dní a to zdarma s distribucí na více než stovce míst v Příbrami a okolí. Nově bude možné noviny za dotovanou cenu předplatit nejen na Alza Media, ale i jako tištěné předplatné na www.a11.cz/predplatne.

-mav-