ČT od 11. ledna nasadí nový seriál Hlava Medúzy

čtvrtek, 10. prosince 2020, 15:40 TV MediaGuru

Česká televize zařadí od ledna 2021 nový osmidílný detektivní seriál Hlava Medúzy.

Hlava medúzy, zdroj: Česká televize, Stanislav Honzík

Hlava medúzy, zdroj: Česká televize, Stanislav Honzík

Od pondělí 11. ledna 2021 nasadí Česká televize do vysílání nový osmidílný detektivní seriál Hlava Medúzy. Vysílat ho bude na programu ČT1 od 20:10. V hlavních rolích příběhu, který je situován do prostředí brněnských kriminalistů, se představí v roli šéfky mordparty Jitka Čvančarová, dále ve vyšetřovacím týmu hrají Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. Seriál režíroval Filip Renč, scénář napsal Petr Hudský, který rovněž stojí za scénáři všech řad seriálu Labyrint.

„Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu," uvedl režisér Filip Renč.

Podle Renče je vyšetřovací čtveřice tvořena rozdílnými typy lidí. Jednotlivé příběhy tvoří uzavřené celky. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ dodal Renč

„Labyrint měl odlišný námět. Tentokrát přišel Petr Hudský s dramaturgem Milošem Zahradníkem s jednodušším rámcem epizodických kriminálních příběhů s vyřešením každého z nich v daném dílu. Zločiny, které náš tým čekají, jsou mimořádně závažné. Místo brutality, krve a násilí však divákovi nabízíme napínavou podívanou díky důmyslnosti daných skutků, pachatelů i policistů,“ uvedla k seriálové novince kreativní producentka Jiřina Budíková.

Štáb Hlavy Medúzy natáčel na Brněnsku, Blanensku i v samotné moravské metropoli. Vedle čtveřice hlavních hrdinů se v jednotlivých epizodách představí například Igor Bareš, Hana Maciuchová, Arnošt Goldflam, Pavel Kříž, Jana Švandová, Lenka Vlasáková, Pavel Řezníček, Ladislav Frej nebo Karel Heřmánek mladší a rovněž herci z regionálních divadel. 

Nový seriál tak vyplní v roce 2021 pondělní večerní prime-time na ČT1 po dobu osmi týdnů. Pondělní večerní čas ponechává ČT pro kriminální žánr původní tvorby. Na začátku roku také ČT uvede čtyřdílnou minisérii Božena o spisovatelce Boženě Němcové.

Detaily k seriálu Hlava Medúzy je možné prohlédnout si v dokumentu níže.

-mav-