HBO Max má v Evropě zahájit v druhé polovině 2021

pátek, 4. prosince 2020, 07:30 TV MediaGuru

HBO Max má v druhé polovině roku 2021 vstoupit do Evropy i Latinské Ameriky.

Zdroj: HBO

Zdroj: HBO

Streamovací video služba HBO Max, kterou letos v květnu uvedla na americkém trhu společnost AT&T, má v druhé polovině roku 2021 vstoupit do Evropy i Latinské Ameriky. Na čtvrteční online konferenci Web Summit to uvedl Andy Forssell, šéf HBO Max, informoval server Business Insider

Detaily o podobě expanze ale příliš nezazněly. Do konce roku 2021 by měly být oba uvedené regiony výrazněji pokryty, naznačil Forsell a obsahový ředitel Casey Bloys.  Žádné konkrétní země zmíněny nebyly, nelze ale vyloučit, že se bude týkat i českého trhu.

Jak přesně bude vstup nové služby vypadat, také není jasné. HBO Max by měl být novější podobou stávajících služeb HBO na poli direct-to-home. To by mělo vést ke zdvojnásobení obsahu a rozšíření kapacit služby. Zda to bude znamenat nahrazení stávající služby HBO Go, ale nebylo řečeno.

HBO Max se má podle zástupců společnosti od své konkurence lišit nejen nabízeným obsahem, ale i způsobem doporučování sledování. To má být víc podpořeno lidským faktorem, nejen čistě technologickými algoritmy.

Služba HBO Max byla letos v květnu spuštěna na americkém trhu, obsahuje pořady nejen HBO, ale i dalších pořadů z produkce Time Warner  (Warner Bros, TNT, Cartoon Network, TRUTV, Cinemax aj.).

Další novinkou je, že hollywoodské studio Warner Bros ve čtvrtek oznámilo, že bude nabízet všechny nové filmy na streamovací službě HBO Max ve stejný čas jako v amerických kinech. Po měsíci filmy streamovat přestane a budou se promítat už jen v kinosálech. Zatím se nový model bude zkoušet příští rok. Společnost tím podle zprávy ČTK reaguje na slabý prodej lístků na nově uváděné filmy a na skutečnost, že většina amerických kin je nyní kvůli pandemii zavřená. Podle agentury AP zpráva Hollywoodem otřásla.

Na poli video služeb na vyžádání je tak stále rušno. V lednu 2021 plánuje spustit svou globální streamovací službu televizní společnost Discovery. Uvede ji pod názvem Discovery+.

Discovery spustí v lednu globální online službu Discovery+

středa 2. prosince 2020

-mav-