Televize Seznam pokračuje s novým programem, rozšíří zprávy

čtvrtek, 17. prosince 2020, 13:45 Aktuality, TV MediaGuru

Televize Seznam pokračuje pro příští rok v nastaveném programovém schématu, který zavedla v letošním březnu. Podíl na sledovanosti se díky němu zvýšil.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Televize Seznam bude pokračovat v nastaveném programovém schématu i v příštím roce. Slibuje uvést nový akviziční obsah, pořady Šťastné pondělí, Moje Místa a Záhady Josefa Klímy budou nově vysílány ve 20:00 hodin. Zpravodajská relace Večerní zprávy se bude od příštího roku vysílat i o víkendu. 

Na rok 2021 je do vysílání Televize Seznam aktuálně připraveno 252 filmů (českých, animovaných i zahraničních), 12 zahraničních seriálů a 11 pořadů do odpoledního bloku.

Pondělní večerní programové schéma je na Televizi Seznam vyhrazeno zábavě. V lednu začíná komediální seriál z právnického prostředí Pravda a spravedlnost (Crownies), po kterém bude od února následovat seriál Knězem na útěku. Pořad Šťastné pondělí Jindřicha Šídla se ve vysílání objeví od února, nově ve 20:00 hodin.

Úterní večery budou opět ve znamení klasických českých filmů (např. Rumburak, trilogie Básníci, U pokladny stál, Ducháček to zařídí, Kristián, To neznáte Hadimršku, Pěnička a paraplíčko aj.). Středeční prime time od 20:00 je věnován ženám. Pořad Blanky Kubíkové Moje místa se přesouvá na 20:00, od března se bude vysílat romantický seriál 800 slov (800 Words).

Druhá půlka týdne nabídne divákům ve večerním slotu od 20:00 hodin Záhady Josefa Klímy, od ledna pak i dokumentární sérii Mluvčí mrtvých a seriál Nezvěstní (The Missing) původně vysílaný na BBC a nominovaný na několik Zlatých glóbů. Páteční večery jsou rodinné, v programu se objeví animované snímky např. Dům kouzel, Proč jsem nesnědl taťku, Mosley, Balerina, Příšerka v Paříži, Hledá se Yetti, Psí kusy, StarDog a Turbo Cat aj. Sobotní večery budou od února nově patřit filmům, nedělní večery seriálu Inspektor George Gently.

Večerní schéma Televize Seznam pro měsíce leden, únor a březen roku 2021 je zachyceno níže.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Zpravodajská relace Večerní zprávy se bude vysílat od pondělí do neděle v čase 18:25 (dosud se vysílá od pondělí do pátku). Zpravodajstvím provede Pavel Cyprich

Televize Seznam prošla letos v březnu proměnou programového schématu a do vysílání zařadila větší počet zahraničních seriálů, českých filmů, kulinářských či motoristických pořadů. Změna se televizi osvědčila, podíl na sledovanosti dosahoval v letošním listopadu 0,5 % (15+, celý den, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). V letošním březnu představoval podíl 0,3 %. Měsíčně televize v listopadu zasáhla (ukazatel reach) 2,5 mil. diváků.

„Vývoj sledovanosti a odsledovaného času je pro nás známkou, že se divákům změna programového schématu líbí. V nadcházejícím roce chceme v tomto trendu i nadále pokračovat, přidáme opět větší množství kvalitních pořadů a soustředíme se i na výrobu vlastní tvorby,“ uvedl ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.