Žabka je poprvé v obchodním centru a testuje prodej léčiv

pátek, 18. prosince 2020, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Žabka otevírá poprvé prodejnu v nákupním centru a tituluje ji jako vlajkovou loď.

Prodejna je umístěna u autobusové zastávky Slávie a má plochu 108 m2, zdroj: Žabka

Prodejna je umístěna u autobusové zastávky Slávie a má plochu 108 m2, zdroj: Žabka

Obchodní síť prodejen malého formátu Žabka (patřící pod Tesco) pokračuje v expanzi. V Praze otevřela další dvě nové prodejny. První je umístěna přímo v obchodním centru Eden ve Vršovicích, druhá pak v rámci administrativního komplexu Metronom v Butovicích. V průběhu letošního roku otevřela Žabka již 17 nových prodejen.

„Náš obchod je velmi netypicky umístěn právě v obchodním centru. Je to lokalita, po které jsme dlouze toužili a chtěli jsme ji vyzkoušet a obchodní centrum nám nabízí nevídané možnosti,” říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka s tím, že nebudou konkurovat tamní prodejně Tesco, protože Žabka nabízí rychlý nákup a služby a cílí tak na úplně odlišného zákazníka než standardní hypermarket.

Je zde poprvé i teplý pult, kde se nabízí zákazníkům hot dogy, zdroj: Žabka

Je zde poprvé i teplý pult, kde se nabízí zákazníkům hot dogy, zdroj: Žabka

Novinkou je i koutek s posezením, zdroj: Žabka

Novinkou je i koutek s posezením, zdroj: Žabka

Prodejna je umístěna u autobusové zastávky Slávie a na ploše 108 m² nabízí vedle standardních služeb i několik novinek. Má teplý pult, kde nabízí zákazníkům hot dogy. Poprvé na tomto obchodě se pilotuje prodej léčiv, tento model by se měl pak rozšířit do celé sítě. Novinkou je i koutek s posezením. Žabka chce z tohoto obchodu vytvořit vlajkovou loď, kde bude potencionálním novým franšízantům ukazovat, co všechno umí na svých obchodech.

Druhá prodejna Žabka se nachází v rámci Metronom Business Center, což  je kancelářská a administrativní budova v pražských Butovicích. Obchod s rozlohou 140 m² poskytuje plnou nabídku sortimentu a služeb.  S ohledem na lokalitu je pak upravena otevírací doba. Na začátku prosince otevřela Žabka poprvé prodejnu v administrativní budově v Park office centru Chodov v Praze.

Žabka otevřela poprvé prodejnu v administrativní budově

úterý 8. prosince 2020

-zue-