Discovery+ se objeví v Česku v nabídce Vodafone

pondělí, 4. ledna 2021, 11:00 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Společnosti Discovery a Vodafone uzavřely partnerskou dohodu týkající se spolupráce na evropských trzích včetně nové služby Discovery+.

Zdroj: Discovery

Zdroj: Discovery

Společnosti Discovery a Vodafone podepsaly multiplatformní dohodu, díky které budou stanice společnosti Discovery i nadále v nabídce operátora Vodafone. Dohoda platí pro 12 evropských trhů včetně České republiky. Firmy se také domluvily na spolupráci při zpřístupnění platformy nové video streamingové služby Discovery+, která má globálně odstartovat v pondělí 4. ledna 2021

„Partnerství přinese společnosti Discovery přístup ke zhruba 100 milionům zákazníků služby Vodafone TV, pevných širokopásmových i mobilních sítí po celé Evropě, kterým bude platforma discovery+ zpřístupněna během propagačního období, které se na jednotlivých trzích liší," uvedla společnost Discovery v oficiálním oznámení. Kdy přesně vstoupí na český trh, ale nebylo upřesněno. „Spuštění na 12 trzích je naplánováno v průběhu let 2021 a 2022," uvedla pouze firma.

Spuštění má být podpořeno marketingovými kampaněmi. Kromě toho budou zákazníkům Vodafone v Německu, Itálii, Španělsku, Rumunsku, Portugalsku, Řecku, České republice, Maďarsku, Irsku a na Islandu i nadále dostupné lineární kanály Discovery. Ve Velké Británii a v Turecku bude Discovery+ dostupné jen zákazníkům mobilních služeb Vodafone, nikoli zákazníkům Vodafone TV a pevného připojení.

Discovery spustí v lednu globální online službu Discovery+

středa 2. prosince 2020

Portfolio značek společnosti Discovery zahrnuje mj. Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe nebo Eurosport.

-mav-