Komunikaci LKQ Europe v regionu povede Erlebachová

čtvrtek, 21. ledna 2021, 11:25 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Novou manažerkou komunikace společnosti LKQ Europe pro region střední a východní Evropy se stala Lidija Erlebachová.

Lidija Erlebachová, zdroj: LKQ Europe

Lidija Erlebachová, zdroj: LKQ Europe

Lidija Erlebachová byla jmenována manažerkou komunikace LKQ Europe pro devět zemí střední a východní Evropy, včetně České republiky. Na nové pozici se bude věnovat budování korporátní značky, interní a externí komunikaci a change managementu. 

„V prvé řadě se zaměřím na podporu integrace získaných společností, korporátní značky a jednotné firemní kultury. S tím je spojené budování a rozvoj týmů v regionu a nastavování komunikačních procesů,“ uvádí Erlebachová. 

Ve své roli reportuje Erlebachová nové ředitelce korporátní komunikace pro Evropu Christiane Lesmeister, která před nástupem do LKQ Europe působila ve společnostech Porsche a BMW. Region střední a východní Evropy též od listopadu loňského roku vede Andras Lorincz na pozici CEO CEE. 

Lidija Erlebachová vystudovala HR Management. Po dobu 12 let řídila oddělení korporátní komunikace společnosti Henkel ČR. Od roku 2014 pod vlastní značkou Lercom Consulting pracovala pro Henkel ČR, leteckou společnost Air France – KLM, místní samosprávu, rodinu vzdělávacích institucí Montessori Institute Praha, Bosch und Siemens Hausgeräte nebo Velux. V roce 2010 byla vybrána mezi „top 5“ nejlepších PR manažerů České republiky v žebříčku „PR manažer roku“ Asociace PR agentur.

LKQ získala od roku 2011 více než 70 společností, čímž se stala vedoucím distributorem náhradních dílů a příslušenství pro automobily a další vozidla v Evropě. V České republice a na Slovensku je majitelem značek Auto Kelly a Elit. Denně zásobuje přibližně 100 000 nezávislých autoservisů ve více než 20 evropských zemích.

-stk-