Prima uvede seriály Einstein, Polda či Hvězdy nad hlavou

pondělí, 11. ledna 2021, 18:50 TV MediaGuru

Prima v letošním roce uvede do vysílání několik nových seriálů. Připravena je i nová seznamovací reality show.

Einstein, zdroj: FTV Prima

Einstein, zdroj: FTV Prima

K letošním novinkám ve vysílání hlavního kanálu skupiny Prima mají patřit seriály Einstein, nová řada Poldy, zcela nový seriál Hvězdy nad hlavou nebo seznamovací reality show First Dates. Vedle toho Prima přinese nové díly seriálů Sestřičky Modrý kód a svého nejsledovanějšího seriálu Slunečná. Oba posledně jmenované seriály nabídnou své nové díly v týdnu od 11. ledna. Uvedl to generální ředitel Primy Marek Singer v tiskovém oznámení.  

Detektivní seriál Einstein s Vojtěchem Kotkem se měl představit už v loňské jarní sezóně, kvůli pandemii byl ale jeho start odložen. Do vysílání míří také nová řada seriálu Polda s Davidem Matáskem v hlavní roli. Romanticko-komediální seriál Hvězdy nad hlavou začala Prima natáčet letos v létě, odehrává se ve venkovském prostředí a má mít šestnáct dílů. Poprvé se letos také představí seznamovací reality show First Dates. Původně britský pořad se poprvé vysílal v roce 2013, lidé se v něm seznamují v restauraci. Českou verzi bude moderovat Zdeněk Pohlreich. Přesné termíny uvedení těchto novinek ale Prima nesdělila. 

Nejsledovanějším pořadem na Primě byl loni seriál Slunečná, nejúspěšnější díl sledovalo 14. dubna 1,63 mil. diváků (podíl 35,63 %) v CS 15+. Ve videoarchivu Primy měla Slunečná téměř 23 milionů video zhlédnutí, každý díl průměrně sledovalo téměř 124 tisíc diváků. „Merchandising k tomuto seriálu se stal jeden z nejúspěšnějších v historii televize,“ uvedla Prima.

Druhým nejsledovanějším seriálem na Primě byla čtvrtá série Poldy, kterou průměrně sledovalo 1,1 mil. diváků (podíl 23,65 %) v CS 15+. Třetím nejsledovanějším seriálem byly Sestřičky, jež pravidelně sledovalo 734 diváků diváků (podíl17,55 %) v CS 15+.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Skupina Prima loni dosáhla podílu na sledovanosti ve výši 24,78 % v divácké skupině 15+ a 25,11 % ve skupině 15-69. Pro Primu šlo o historicky nejlepší výsledek.

Televize v roce 2020: ČT překonala 30 %, rostla i Prima

pondělí 4. ledna 2021

-mav-