Seriál Anatomie života zahájí na TV Nova 26. ledna

pátek, 8. ledna 2021, 11:35 TV MediaGuru

Nova uvede nový seriál z lékařského prostředí. Zařadí ho na úterní večery, tedy do času, který léta patřil Ordinaci v růžové zahradě.

Anatomie života, zdroj: TV Nova

Anatomie života, zdroj: TV Nova


Od úterý 26. ledna od 20:20 začne televize Nova vysílat svůj nový původní seriál Anatomie života. Odehrává se v prostředí traumatologického oddělení a přinese příběhy čtyř zdravotních sester. V hlavních rolích se představí Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá. V seriálu dále hrají i Aňa Geislerová, Karel Heřmánek ml., Jiří Štrébl, Ondřej Veselý a další.

Seriál připravila TV Nova ve spolupráci se slovenskou společností DNA Production, která spolupracovala např. na seriálu Specialisté. Má jít o dvacetidílnou sérii s dramatickým ztvárněním.

Nova tak představí nový seriál z lékařského prostředí, který bude vysílat v úterním hlavním vysílacím čase. Ten až do loňského podzimu patřil Ordinaci v růžové zahradě, ta se však od loňska vysílá jen jednou týdně ve čtvrtek. Letos ve čtvrtečním prime-time pokračuje jen s jedním dílem, loni na podzim uváděla dva díly po sobě.

Nový seriál Anatomie života otevírá podle Novy různá témata, která řeší (nejen) ženy různých generací. Má zrcadlit otázky, jako například vyváženost osobního a pracovního života nebo problémy spojené s péčí o dítě osamělým rodičem. Kromě dlouhodobých dějových linek čtyř sestřiček se v každém díle odehrají dva epizodní medicínské případy. Lékaři a sestry jsou často postaveni před závažná dilemata a hledají hranici mezi individuální, profesní a obecně morální zodpovědností.

Pořad bude možné zhlédnout v předpremiéře od 19. ledna výhradně na Voyo a poté každou epizodu 7 dní před její televizní premiérou. Kdo nestihl epizodu v čase televizního vysílání, může si ji zpětně po dobu 30 dnů po odvysílání v televizi přehrát na Nova Plus nebo přes červené tlačítko.

Seriál režírovali Peter Magát a Petr Nikolaev. Druhý z jmenovaných režíroval úspěšný slovenský seriál Sestričky, který od roku 2018 vysílá televize Markíza, sesterská televize TV Nova. Slovenský seriál má být předobrazem české verze. 

Bližší detaily k novému seriálu si můžete prohlédnout v presskitu níže.

-mav-