Skylink vstoupí do TV měření, pomůže mu Atmedia

úterý, 26. ledna 2021, 11:40 TV MediaGuru

Stanice Skylink 7 a Canal + Domo vstoupí od začátku února do oficiálního jednotného měření TV sledovanosti. Zároveň tím zahajují spolupráci se zastupitelstvím Atmedia.

Zdroj: repro Skylink

Zdroj: repro Skylink

Mediální zastupitelství tematických televizních stanic Atmedia zahájí od 1. února 2021 spolupráci s několika stanicemi satelitní platformy Skylink. Jde o kanály Skylink 7 a Canal+ Domo, které se od února zapojí do peoplemetrového měření televizní sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere.

„V první fázi spolupráce se zaměříme na odborné poradenství a zapojení obou televizních stanic do peoplemetrového měření sledovanosti. V dalším období bychom spolupráci rádi rozšířili do dalších oblastí,” uvedla Michaela Vasilová, managing directorka Atmedia. Dodala, že obě zmíněné stanice tematicky zapadají do portfolia Atmedia a že dlouhodobým cílem společnosti je budovat trh tematických TV stanic.  

V současnosti zastupuje Atmedia na českém trhu 28 tematických TV stanic, z nichž 23 je zapojeno do oficiálního elektronického měření sledovanosti. Poslední nedávnou změnou bylo rozšíření portfolia o Televizi Seznam, která je od ledna letošního roku součástí balíčku atmax, atadults a atchoice. I díky tomu se podíl Atmedia v 15-69 pohybuje na úrovni 5,4 % (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere) a měsíčně osloví 5,7 milionu televizních diváků.

„Vzhledem k tomu, že chceme nabídku vlastního obsahu do budoucna výrazně rozšiřovat, potřebujeme začít přesněji mapovat preference našich diváků. Věříme, že spolupráce se společností Atmedia je v tomto směru správným krokem," sdělil Ladislav Řeháček, country Manager společnosti M7 Group pro ČR a SR, pod kterou Skylink spadá.

Televizní stanice Skylink 7 si na začátku února připomene druhé výročí zahájení svého vysílání, přináší především zahraniční seriály. Mezi ty nejúspěšnější patří norský seriál z fotbalového prostředí Domácí hřiště, francouzské politické drama Černý baron a nejnověji polský seriál o špiónech a terorismu – Nelegální.

Canal+ Domo je prvním programem z produkce Groupe Canal+ na českém a slovenském televizním trhu. Je vysílán v českém znění, zaměřuje se na vylepšování interiérů, exteriérů, designu a především na vaření.

-mav-