Televize Naživo končí v terestrice, mění koncept

úterý, 19. ledna 2021, 10:15 Aktuality, TV MediaGuru

Televize Naživo mění koncept, od 20. ledna nebude vysílat terestricky, připravovat chce pořady pro další platformy.

Zdroj: Televize Naživo

Zdroj: Televize Naživo

Kulturní Televize Naživo, kterou založily soubory Cirk La Putyka, Jatka78 a společnost Heaven’s Gate režiséra Viktora Tauše, mění po dvou měsících od spuštění svůj koncept. 20. ledna končí její terestrické vysílání v multiplexu 23 a O2 TV a dále bude vlastní pořady připravovat pro jiné kanály i televize.

„Původní plán s Televizí Naživo z podzimních příprav počítal s tím, že se již v únoru začne zkoušet a živá kultura se začne vracet do divadel i koncertních sálů. Bohužel současná nejasná perspektiva, kdy to vypadá, že živá kultura se ještě dlouho nevrátí, vyžaduje změnu konceptu,” vysvětluje dále Viktor Tauš.

Podle Rosti Nováka je čas vymýšlet další formáty a rozvíjet další nápady. „A nezastíráme: tak kvalitně připravovaná televize založená na živých přenosech divadelních představení či koncertů je v terestrickém vysílání finančně náročná. I když jednání probíhají, v tuto chvíli nemáme partnera na další vysílání,” dodal Štěpán Kubišta z Jatek78.

Zahajuje Televize Naživo, vysílá živou kulturu i loutkové reklamy

středa 18. listopadu 2020

Televize Naživo od 20. listopadu 2020 odvysílala 59 premiér, z toho 21 přímých přenosů Naživo, na které bylo třeba 484 hodin zkoušení a příprav. V pořadech Naživo účinkovalo celkově 518 vystupujících, její chod zajišťovalo přes 200 spolupracovníků. Diváci viděli nasnímaná představení souborů Cirk La Putyka, Jatek78, Amerikánky, Vosto5, Divadla Na zábradlí, Divadla Minor, Spolku Kašpar, Divadla Letí, Městských divadel pražských, Divadla pod Palmovkou, Divadla Bolka Polívky a řady dalších, ale i koncerty Lenky Dusilové či Báry Polákové.

-mav-