Řetězec CrossCafé uzavírá některé pražské pobočky

pondělí, 15. února 2021, 11:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Kavárenský řetězec CrossCafé se rozhodl uzavřít svých pět pražských poboček.

Zdroj: CrossCafé

Zdroj: CrossCafé

Český kavárenský řetězec CrossCafé ve svém pondělním prohlášení oznámil uzavření svých pěti pražských poboček. K ukončení jejich provozu jej vedou již skoro rok přetrvávající opatření české vlády související s pandemií koronaviru. 

„Hlavní město je v současné chvíli nejvíce postiženo odlivem turistů, absencí kancelářských pracovníků a stejně tak studentů, kteří jsou našimi stěžejními hosty. Současný vývoj situace nenasvědčuje tomu, že by se v blízké budoucnosti situace změnila tak, aby se pražské kavárny a restaurace vrátily k tržbám roku 2019. Musíme konstatovat, že podpora vlády ČR zdaleka nepokrývá naše náklady, a proto jsme bohužel nuceni s výše zmíněným výhledem učinit takto zásadní rozhodnutí,“ píše na svých webových stránkách CrossCafé, který provozuje kavárny také v Plzni, Hradci Králové, Ostravě nebo Olomouci. 

Konkrétně se uzavírka týká kaváren CrossCafé Atrium, Kateřinská, Strossmayerovo náměstí, Anděl a Komunardů. 

CrossCafé není jedinou společností, která současnou situaci řeší uzavírkou. Od začátku ledna tak učinil také původem britský řetězec Costa Coffee, který po Vánocích otevřel jen 33 z 57 poboček, kde prodává kávu s sebou. V lednu přitom začal také nabízet ve spolupráci s Woltem rozvoz kávy ze šesti pražských kaváren, během února by mělo přibýt Brno. 

Costa Coffee začíná v Praze nabízet rozvoz kávy

úterý 26. ledna 2021

Rozvoz kávy se díky pandemické situaci rozšířil. Sází na něj i konkurenční Starbucks, který spolupracuje se službami Dáme jídlo nebo Wolt a rozváží ve většině velkých měst, v nichž působí. Spolu s tím rozvíjí i službu Parking Pickup.

-stk-