Zájem o aplikaci Můj Globus vzrostl o 400 procent

středa, 17. února 2021, 11:10 Aktuality, Retail MediaGuru

S aplikací Můj Globus se nakupuje už čtyřnásobně více, aktivně ji používá 200 tisíc zákazníků. Řetězec chystá další rozšíření, např. personalizaci slevových kuponů.

Aplikaci po dvou letech fungování aktivně využívá přes 200 tisíc zákazníků, zdroj: Globus

Aplikaci po dvou letech fungování aktivně využívá přes 200 tisíc zákazníků, zdroj: Globus

Obchodní řetězec Globus eviduje, zřejmě i díky pandemii, nárůst používání mobilní aplikace Můj Globus oproti roku 2019 o 400 %. Jde o největší skok od jejího vzniku v roce 2018. Aplikace nabízí vedle vylepšené funkce i v případě skenerů Scan&Go řadu informací i funkcionalit, které zákazníci během pandemických měsíců využili a stále využívají. Lze si zde ověřit již z domova volnou kapacitu každého z hypermarketů anebo předem objednat jídlo z restaurací Globus, stejně jako výrobky z tamější pekárny a cukrárny a následně si je vyzvednout již připravené na určených místech v hypermarketu.

„Všeobecně víme, že zákazníci nechtějí čekat, a to naše aplikace umožňuje. Objednat si jídlo on-line a vyzvednout ho připravené nebo udělat rychlý a bezpečný nákup v hypermarketu, se stalo velmi populární,“ říká Lutfia Volfová, mluvčí hypermarketů Globus. Aplikaci má nainstalovanou v mobilní telefonu více než 200 tisíc lidí a většinou s ní i aktivně nakupují.

Aplikace pomáhá naplánovat nákupní seznam, sdílet ho či ukládat účtenky. Obsahuje rovněž slevové kupony, letáky i informace o cenách a nabídce. Řetězec plánuje přidat další funkce, jako je personalizace slevových kuponů. Rozšířené funkcionality nedávno dostaly i skenery Scan&Go, které je možné s aplikací kombinovat.

„Technologie jsme propojili. Nákupní seznam si lze udělat v aplikaci, ten se zobrazuje i na displeji nových skenerů. Zde se zboží seřadí podle toho, jak jsou umístěny v daném hypermarketu a po naskenování zboží se položka z nákupního seznamu odškrtne. Tedy stejně jako to umí mobilní aplikace,“ dodává Lutfia Volfová.

Aplikace řetězců získávají na popularitě, mají stovky tisíc stažení

pátek 18. prosince 2020

-zue-