ADC Czech Creative Awards proběhnou opět na podzim

čtvrtek, 4. března 2021, 08:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

I letos se předávání Louskáčků odehraje až na podzim. Přihlášky je možné podávat do 17. září, vítězové budou vyhlášeni 24. listopadu.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Kreativní ocenění Art Directors Club Czech Creative Awards si i v roce 2021 podrží listopadový termín, na který je loni odsunula pandemie koronaviru. Po dlouhých letech, kdy předávání Louskáčků otevíralo sezónu, a předznamenávaly tak české favority do Cannes Lions, se přesouvají na samotný konec roku.

„Po roce, kdy se termín předávání měnil snad třikrát, jsme zvažovali i možnost návratu k tradičnímu dubnovému datu, ale mezi dvěma předáváními bychom tím vytvořili jen půlroční odstup,” vysvětluje hlavní důvod David Suda, předseda ADC Czech Republic. 

Otevření přihlášek bude letos 1. srpna, posílat je bude možné do 17. září. Porota zasedne v polovině října. Slavnostní vyhlášení proběhne 24. listopadu.

„Jednou z výhod, které nám podzimní termín dává, je možnost přihlásit práce zveřejněné v době od loňské březnové uzávěrky až do té letošní, zářijové. Výjimečně se nám tak v jednom ročníku sejdou nejlepší práce za rok a půl. Věříme, že se to pozitivně odrazí na konkurenci a tím i na celkové kvalitě soutěže,” doplňuje k časovému plánu David Suda.

S ohledem na stále platná opatření proti koronaviru nelze dopředu odhadnout, jakou podobu bude mít samotné slavnostní předávání, nicméně hlavní propozice soutěže zůstanou zachovány. Na základě zpětné vazby přihlašovatelů dojde k úpravám a zpřesnění vybraných soutěžních kategorií, aby co nejlépe odpovídaly aktuálním trendům v oboru.

ADC zároveň předjednal výjimku pro české přihlášky do celoevropské soutěže ADC*E Awards, zaštítěné Art Directors Club of Europe. Díky tomu mohou agentury oceněné v lokální soutěži podávat přihlášky v prodlouženém termínu do 30. listopadu – pro zlatem ověnčené práce je pak přihláška do ADC*E Awards už tradičně zdarma. Evropské kreativní ceny budou letos uděleny 16. prosince.

-stk-