Ikea v nové kampani podporuje udržitelnost a cirkularitu

pondělí, 15. března 2021, 11:00 Aktuality, Reklama, Retail MediaGuru

Ikea spouští kampaň na téma udržitelnosti a cirkularity. Připravila speciální web pro inspiraci nebo nabídne náhradní součástky zdarma.

Ikea nabídne nejběžnější součástky zdarma nebo web s tipy na přestavbu starého nábytku, zdroj: Ikea

Ikea nabídne nejběžnější součástky zdarma nebo web s tipy na přestavbu starého nábytku, zdroj: Ikea

Nábytkářský řetězec Ikea přichází od poloviny března s kampaní na téma udržitelnosti a cirkularity, která nese motto: „Pojďme spolu dát věcem nový účel“. Má za cíl ukázat, že žít udržitelným způsobem v souladu s principy cirkularity je snadné a pomůže šetřit životní prostředí i peníze.

Kampaň se soustředí na tři oblasti. Jednak na lepší materiály, kdy v současnosti 43 % výrobků ze sortimentu řetězce má umožnit zákazníkům žít zdravěji a šetrněji. „V Ikea jsme přesvědčeni o tom, že výrobky ani materiály by neměly být určeny k jednorázovému použití. Proto uvádíme na trh výrobky, které jsou flexibilní, modulární, vzájemně kompatibilní a opravitelné,“ vysvětluje Šimon Fiala, Sustainability Business Partner Ikea Česká republika.

Další z oblastí jsou tipy a inspirace, jak si vylepšit stávající zařízení domácnosti. Ikea připravila speciální stránku, na které se mohou zákazníci inspirovat, jak proměnit věci, které už mají doma, v něco nového. A třetí oblastí jsou služby podporující dlouhodobé či opakované využití jejích výrobků. Se znovuotevřením obchodních domů představí Ikea také nový Cirkulární hub nebo službu Garantovaný odkup dětského nábytku. Jednou z hlavních novinek v oblasti služeb, které dovedou prodloužit život nábytku, je možnost objednat si nejběžnější náhradní součástky on-line a zdarma.

„Abychom umožnili zákazníkům používat nábytek Ikea co nejdéle, rozhodli jsme se dát k dispozici nejběžnější typy spojovacích dílů a nábytkového kování zcela zdarma, a to včetně poštovného. Zákazník si potřebné díly může objednat pomocí webového formuláře s doručením až domů,“ dodává Šimon Fiala.

Jarní kampaň Ikea

Ikea se zavázala od roku 2030 používat ve svých výrobcích už jen recyklované nebo obnovitelné materiály. S ohledem na tento plán věnovala proto finanční rok 2021 tématu udržitelnosti.

Kampaň z dílny kreativní agentury thjnk Berlin se objeví v televizi, využije RTB displejovou reklamu, sociální média, venkovní reklamní plochy, podporu influencerů, PR, dále v instore komunikaci a na webových stránkách řetězce. Televizní reklama poběží od 15. března a použitá 25sekundová videa jsou zaměřena na výrobky z recyklovaných a obnovitelných materiálů. Lokální komunikační a kreativní koncept vytvořila s Ikea agentura Kaspen/Jung von Matt, sociální média má na starosti agentura Triad.

Ikea otevře pobočku v Praze, spustí nové cirkulární služby

úterý 26. ledna 2021

-zue-