ČT na podzim nasadí StarDance, odhalila soutěžící

úterý, 20. dubna 2021, 11:30 TV MediaGuru

Podzimní sobotní večery budou na ČT1 patřit tanečnímu pořadu StarDance. Další řada se na obrazovky ČT vrací po roční přestávce.

Účastníci jedenácté řady pořadu StarDance, zdroj: ČT

Účastníci jedenácté řady pořadu StarDance, zdroj: ČT

Česká televize potvrdila, že letos na podzim odvysílá další ročník taneční reality show StarDance. Spolu s tím odhalila i jména účastníků jedenácté řady tohoto pořadu. Moderátorská dvojice zůstává neměnná, pořadem opět provedou Tereza Kostková a Marek Eben.

V desítce osobností budou mít převahu známí herci, jako Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina nebo Marika Šoposká, hudební scénu budou reprezentovat Tereza Černochová a Mirai Navrátil. Soutěžit dále budou farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner. Tanečním parketem je provedou vítězové předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, finalisté Marek Dědík, Michal Necpál a Tereza Prucková Bufková i nováčci posledních řad Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr. Jako odborný poradce a hlavní choreograf je podpoří Marek Zelinka, který vyhrál s Marií Doležalovou v roce 2015.

Páry zatím nevědí, v jakém sloužení budou soutěžit. Složení se dozví až na konci června.

Do příprav letošního ročníku výrazně zasáhla pandemie covid-19. „Existuje hned několik scénářů, jak bude nový ročník probíhat. Sledujeme i situaci v zahraničí, například v BBC se soutěž loni konala bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My ale stále doufáme v živé publikum, byť samozřejmě budeme postupovat dle platných bezpečnostních opatření,“ sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Desátou řadu StarDance vysílala Česká televize na podzim roku 2019. Taneční pořad patří k divácky oblíbeným formátům. Desátou řadu sledovalo v průměru  1,35 mil. diváků starších 15 let a zaznamenala podíl na sledovanosti ve výši 34 % (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Do výsledku je započítána sledovanost hlavního pořadu (StarDance... když hvězdy tančí) a také rozhodnutí (nezohledňuje ale pořad StarDance... kolem dokola). Pořad pravidelně dosahoval nejvyšší sledovanosti v rámci sobotního večera a také celého dne. Česká televize ho na svém prvním okruhu vysílala od 12. října do 14. prosince 2019.

-mav-