Young Lions letos přilákal rekordní počet účastníků

neděle, 25. dubna 2021, 10:10 Reklama MediaGuru

Soutěž pro mladé kreativce Young Lions skončila, ohlížíme se za letošním ročníkem.

Zdroj: Young Lions 2021

Zdroj: Young Lions 2021

Letošní ročník soutěže Young Lions, soutěže určené pro mladé kreativce, skončil v pátek 23. dubna závěrečnou kategorií Marketers. Celotýdenní maraton prezentací byl letos ve znamení zatím nejvyššího počtu soutěžících týmů. Celkem se jich zúčastnilo 88, což je nejvíce v historii celé soutěže. Nejvyšší konkurence byla v kategorii printové reklamy, kde se utkalo 26 týmů, následovaly kategorie Media (22 týmů) a Digital (20 týmů).

Přehled přihlášených týmů Young Lions 2021

  • Media: 22 týmů
  • Digital: 20 týmů
  • PR: 12 týmů
  • Print: 26 týmů
  • Marketers: 8 týmů

Vedle zájmu soutěžících si René Jež z pořádající společnosti Lionhearted pochvaloval i složení porot jednotlivých kategorií a rovněž i spektrum organizací, které se do letošního ročníku zapojily a pro které soutěžící kampaně vyvářeli. Šlo o neziskové nebo společensky prospěšné organizace jako Remobil, Filantia, Oživení, Česká veganská společnost a Plant for the Planet.

Soutěž už druhý rok po sobě proběhla kvůli omezením proti šíření koronaviru online.  Pořadatelé měli s online formátem dobrou zkušenost už loni. Zda budou chtít některé její výhody využít i v příštím roce, zatím neuvedli. 

Medailisté letošního ročníku se na konci května zúčastní dvoudenního rozvojového programu s profesionály Winners camp, který by měl mladým talentům pomoct s rozvojem kreativního myšlení.

Níže připomínáme oceněné soutěžící ve všech kategoriích včetně ukázek jejich prací. 

Young Lions: V médiích vítězí Michel a Buďárek z MarketUp

úterý 20. dubna 2021

Young Lions: V kategorii Digital vítězí Marešová a Denisova

úterý 20. dubna 2021

Young Lions: V PR zvítězily Křenová a Klierová z Bison & Rose

středa 21. dubna 2021

Young Lions: Vítězství v printu mají Böhm a Vlček z Publicisu

čtvrtek 22. dubna 2021

Young Lions: V kategorii marketérů vyhráli Dvořák a Kostková z Prazdroje

pátek 23. dubna 2021

Young Lions je tréninkový program pro mladé profesionály do 30 let zabývajících se komunikací značek.  Účastníci vytvoří dvoučlenné týmy, které dostanou zadání vytvořit návrh kampaně, obvykle zaměřené na charity, neziskové organizace nebo všeobecně prospěšné myšlenky či CSR programy, a mají 24 hodin na jeho zpracování a odevzdání. Všechny kategorie se briefují postupně v jednom dni, a to v pátek, a návrhy se odevzdávají v sobotu. V následujícím týdnu probíhá každý den jedna kategorie – prezentace, vyhlášení výsledků a Feedback sessions. 

-mav-