Aplikace Můj Globus umožní rezervaci zboží i potravin

pátek, 21. května 2021, 13:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Mobilní aplikace Můj Globus nově umožní rezervaci sezónního zboží i čerstvých potravin. Stabilně ji využívá přes 120 tisíc zákazníků měsíčně.

Objednání potravin z vlastních pekáren a řeznictví Globus nyní pilotně zkouší v hypermarketu v Praze Čakovicích, zdroj: Globus

Objednání potravin z vlastních pekáren a řeznictví Globus nyní pilotně zkouší v hypermarketu v Praze Čakovicích, zdroj: Globus

Obchodní řetězec Globus dál rozšiřuje funkcionality své mobilní aplikace Můj Globus. Nově si uživatelé budou si moci rezervovat akční nepotravinové zboží, jako nyní z oblasti campingu, o které je letos nebývalý zájem. Rezervace sortimentu bude možná ve všech patnácti hypermarketech. Mobilní aplikaci používá nyní stabilně více než 120 tisíc zákazníků měsíčně.

Před nedávnem rozšířil rezervační systém na výběr módního, sportovního, volnočasového zboží, ale také elektra. Od pátku 21. května je možné si ve všech hypermarketech objednat také akční campingové zboží. Brzy má být možné objednat si pomocí aplikace rovněž potraviny z vlastních pekáren a řeznictví Globusu, pilotně se systém zkouší v hypermarketu v Praze Čakovicích

„Rezervace zboží znamená pro zákazníky zjednodušení nákupu, nemusí si zboží v obchodě vybírat, ale také se nemusí bát, že zboží bude vyprodané, než se do obchodu přijdou. Stačí naklikat rezervaci v mobilu a vyzvednout si ji na informacích,“ řekla Adéla Justová z IT produktového oddělení Globusu. Do budoucna řetězec uvažuje o rozšíření možnosti rezervace i u dalšího sezónního zboží.

S objednávkami skrze mobilní aplikaci začal Globus loni na podzim, odkdy si mohou lidé vybrat a objednat na určitý čas jídlo z jeho restaurací a vyzvednout si ho na k tomu určeném místě. Služba se osvědčila, jen od března si takto zákazníci objednali a vyzvedli 13 tisíc porcí jídel.

Používání mobilní aplikace při nákupech v Globusu oproti roku 2019 vzrostlo o 400 % a jen za loňský rok to bylo o 200 %. Využívané jsou všechny její funkce, od jeho přípravy pomocí inteligentní funkce nákupního seznamu, který může sdílet celá rodina, přes ověření aktuálních desítky tisíc cen i akční nabídky, až po integrované věrnostní slevové kupony a samotný bezkontaktní nákup pomocí Scan&Go.

Zájem o aplikaci Můj Globus vzrostl o 400 procent

středa 17. února 2021

-zue-