Costa Coffee otevírá v Praze novou kavárnu v designu Spektrum

pondělí, 3. května 2021, 14:55 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

I přes část uzavřené kavárenské sítě otevírá Costa Coffee novou kavárnu v pasáži Fénix v horní části Václavského náměstí v Praze.

Nová kavárna v pražské pasáži Fénix na Václavském náměstí je jako první pobočka Costa Coffee provedena v designu Spektrum, zdroj: Costa Coffee.

Nová kavárna v pražské pasáži Fénix na Václavském náměstí je jako první pobočka Costa Coffee provedena v designu Spektrum, zdroj: Costa Coffee.

Kavárenský řetězec Costa Coffee otevírá novou kavárnu v horní části Václavského náměstí v pasáži Fénix. Další pobočku přidá ještě v průběhu květnu. 

„Prostor na Václavském náměstí jsme hledali již dlouho. Přemýšleli jsme o další kavárně na tomto místě už před pandemií, teď jsme jen využili příležitost,“ říká Aleš Fránek, ředitel Costa Coffee ČR.

K otevření nové pobočky se společnost rozhodla i přesto, že část své sítě kvůli pandemii dočasně uzavřela. V současnosti je v provozu 32 kaváren, včetně té nové, přes výdejní okénko. Jakmile to bude možné, budou pobočky otevřeny plnohodnotně. 

Nová kavárna má i jedno prvenství. Jako první v České republice je celá v designu Spektrum, jenž spojuje prvky ze dřeva, podsvícení či detaily s kávovou tematikou. Řetězec do její přestavby investoval pět mil. korun. S novou kavárnou jdou ruku v ruce i nové služby, jako je možnost rozvozu nebo předobjednání své kávy, slibuje výhledově Fránek. 

V „době koronaviru“ prošla redesignem i kavárna na pražské Flóře. Další zcela nová kavárna se otevře během května v Quadriu na Národní třídě v Praze.

-stk-