O2 TV ve čtvrtletí zvýšila počet zákazníků na 563 tisíc

pondělí, 3. května 2021, 14:45 TV MediaGuru

O2 TV evidovala na konci prvního čtvrtletí 563 tisíc zákazníků, což bylo meziročně o 23 % víc.

Zdroj: O2

Zdroj: O2

Počet služeb některého z tarifů O2 TV (IPTV a OTT verze), která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, dosáhl k 31. březnu 2021 celkem 563 tisíc. Do tohoto výsledku jsou započítáni i zákazníci, kteří využívají měsíční balíčky O2TV Sport Pack online a O2TV HBO a Sport Pack. Ve srovnání se stejným obdobím loni se počet zákazníků O2 TV meziročně zvýšil o 23 %. Společnost O2 to uvedla při příležitosti zveřejnění výsledků za první čtvrtletí 2021. 

Služba O2 TV připravuje na druhé pololetí přechod na robustnější platformu a představí rovněž nový set-top box. Nová televizní platforma má přinést další možnosti pro televizní diváky, např. televizní rozhraní s možností vytvářet profily pro jednotlivé členy domácnosti nebo lepší třídění obsahu a rychlejší přepínání. Dodavatelem nové platformy pro O2 je společnost Cetin. Nová O2 TV bude dostupná pouze pro zákazníky novějších „kovových" tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). 

Chystá se také nové televizní studio O2 TV Sport. Připraveno má být do konce letošního července, využívat chce mj. nové technologie, LED zobrazovací panely či rozšířenou realitu, přiblížil na twitteru Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV

Zdroj: twitterový účet Marka Kindernaye

Celkově O2 v prvním čtvrtletí 2021 dosáhla konsolidovaného provozního zisku EBITDA 3,388 mld. Kč (meziročně +9,4 %), zatímco konsolidovaný čistý zisk představoval 1,293 mld. Kč a meziročně zůstal stabilní (+1,9 %). „V České republice se nám růstem výnosů v tradičních oblastech daří kompenzovat přetrvávající negativní dopad pandemie na výnosy z roamingu. Postupně navyšujeme výnosy v oblasti ICT, které ale oproti našemu tradičnímu podnikání generují výrazně nižší ziskovost,“ uvedl Tomáš Kouřil, místopředseda představenstva a finanční ředitel O2 Czech Republic.

-mav-