Studentská pečeť do kampaně zapojuje i Tinder

pátek, 14. května 2021, 17:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Studentská pečeť se ve své nové kampani „S přírodou hraju fér“ zaměřuje na udržitelné produkty. Jedním z kanálů je i seznamka Tinder.

Na Tinderu značka Studentská pečeť vytvořila dva speciální profily Loly a Ferdinanda, hrdinů z reklamního spotu, zdroj: Nestlé.

Na Tinderu značka Studentská pečeť vytvořila dva speciální profily Loly a Ferdinanda, hrdinů z reklamního spotu, zdroj: Nestlé.

Značka Studentská pečeť odstartovala v průběhu května novou reklamní kampaň s názvem „S přírodou hraju fair“, jejímž cílem je představit produkty, vyrobené z kakaa pocházejícího ze 100% udržitelných zdrojů v recyklovatelných obalech. Objeví se v televizi, na sociálních sítích i v místě prodeje. Součástí marketingového mixu je i online seznamka Tinder.

Kampaň staví na televizním spotu, jenž se nese v duchu recyklace, přírody a udržitelnosti. Využit byl tedy stávající spot, s nímž Studentská pečeť už několik komunikuje a jenž byl doplněn o výrazné ilustrace. „Základním požadavkem pro tvorbu celého konceptu bylo využití našeho současného spotu. Z následných společných diskusí vzešel nápad spot osvěžit ilustracemi s výrazným vizuálním stylem, které by pomohly odkomunikovat hlavní myšlenku celé kampaně. Výsledkem je hravé video, které vypadá jako nové, i když nejméně 70 % použitých záběrů je původních,“ říká David Wurst, brand manažer značky Studentská pečeť.

Recyklovaný reklamní spot značky Studentská pečeť

Podporu využije značka také v in-store prostředí a na sociálních sítích. Na Instagramu bude probíhat spolupráce s vybranými influencery. Dále bude pro sledující k dispozici i tematický AR filtr s vizuálem zaječice Loly a medvěda Ferdinanda, dvou animovaných hrdinů z reklamního spotu. Mimo Instagram pak značka využije také sociální sítě Facebook, YouTube či Spotify. Součástí kampaně se stala i mini kampaň na platformě Tinder, kde se uživatelé budou moci s Lolou a Ferdinandem spojit skrze uměle vytvořené profily.

„Do kampaně jsme chtěli zapojit i netradiční kanály, proto jsme se rozhodli zacílit i na uživatele online seznamky Tinder. Samozřejmě jsme během plánovaní narazili na překážky, které mohou kampaň na Tinderu ohrozit, např. nemožnost oficiální podpory profilů, riziko jejich zablokování či omezené možnosti měření. Na druhou stranu, právě tento krok do neznáma perfektně sedí k filozofii naší značky, která se nebojí jít vlastní cestou a bourat zažité stereotypy,“ dodává David Wurst.

Za kreativou kampaně stojí agentura Second Head ve spolupráci s ilustrátorem Přemkem Ponáhlým, o postprodukci se postarali PFX a Soundsquare. Digitální podporu zajišťuje Leo Burnett. O spolupráci s influencery a soutěž se stará agentura Promoangel. PR podporu kampaně zaštituje agentura Bison & Rose.

-stk-