Vyšla kniha Hezký, ale narovnej se! od Johany Fundové

pondělí, 24. května 2021, 07:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Na pulty knihkupectví i do e-shopů dorazila tyto dny novinka Johany Fundové, kniha Hezký, ale narovnej se!. Její děj mohli na sítích ovlivnit fanoušci.

Johana Fundová má na svém kontě už bestseller Devadesátky z roku 2019. A tam, kde devadesátá léta končí, začíná její nový román Hezký, ale narovnej se!. První polovina nové knihy se totiž odehrává v roce 2000, zatímco ve druhé polovině sleduje čtenář osud hlavních postav po dvaceti letech, tedy v roce 2020.

Motivem k napsání publikace Devadesátky, do které svými texty tehdy přispěly desítky známých osobností, byla pro Fundovou její facebooková stránka Pure devadesátky. Ta má dnes 40 tisíc fanoušků. Později Fundová založila stejnojmenný profil na Instagramu a na závěr také facebookovou skupinu “#Puredevadesátky aneb fenomény 90. let a milénia”, která čítá přes 38 tisíc členů. Právě členům skupiny dala Fundová možnost ovlivnit děj její nové knihy Hezký, ale narovnej se!, a to prostřednictvím duelů, ve kterých mohli členové skupiny hlasovat.

„Přemýšlela jsem, jak potenciální čtenáře vtáhnout do děje, i když kniha ještě nevyšla a teprve na ní pracuju. Proto jsem se rozhodla, že nechám členy své skupiny hlasovat o zálibách hlavních hrdinů. Ke knize si tak uživatelé udělali vztah ještě dávno předtím, než vyšla,” vysvětluje Fundová, která na originální knižní marketing vsadila i u Devadesátek. U těch nakonec proběhly tři dotisky a atakovaly hranici 10 tisíc prodaných výtisků.

Kromě tištěné verze Hezký, ale narovnej se! vyjde v příštích týdnech kniha i ve formě audioknihy. Hlavní hrdiny namluvili herci Martha Issová, Václav Neužil a Anna Kameníková.

Ilustraci obálky knihy i její audioverze si vzalo na starost studio Tomski & Polanski, které se kromě knih věnuje také ilustracím pro velké firmy jako Kofola nebo Plzeňský Prazdroj, dále na svém kontě mají například plakáty k hollywoodskému snímku Grandhotel Budapešť.