Bezrealitky rozšiřuje své aktivity, funguje jako developer

pondělí, 14. června 2021, 07:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Bezrealitky rozšiřuje své aktivity a ze zprostředkovatele se stává developer. Od března firma nakoupila nemovitosti za 200 mil. Kč.

Portál plánuje investovat do nemovitostí miliardu korun, zdroj: Bezrealitky

Portál plánuje investovat do nemovitostí miliardu korun, zdroj: Bezrealitky

Platforma Bezrealitky zkouší nový byznysový model, kdy investuje do nákupu nemovitostí, které po dílčích rekonstrukcích vrací na trh. Od letošního března tak nakoupila od majitelů 35 objektů v hodnotě přesahující 200 mil. korun. Model se osvědčil a první nemovitosti se nyní vrátily na trh a získaly své nové majitele.

Nemovitosti nakupují Bezrealitky prostřednictvím své služby Expres, která majitelům umožňuje prodat dům, byt nebo rekreační objekt. V současnosti proinvestovala zhruba pětinu z plánované miliardy. Konkrétně koupila 7 domů, 26 bytů, 2 rekreační nemovitosti, a to v rámci celého Česka.

„V naprosté většině případů se jedná o refresh nemovitosti, tedy výměnu morálně zastaralých materiálů a opravy technických nedostatků. Máme však již i první nemovitosti, které prochází rekoncepcí, například byty, u kterých měníme dispozice, aby lépe odpovídaly poptávce,“ přibližuje proces Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.

I v případě rekonstrukcí se platforma snaží být expresní. Aby bylo dosaženo co nejférovější ceny pro majitele nemovitosti, funguje byznys na bázi nízkých marží. Nákup i prodej by proto měl v ideálním případě proběhnout v rozmezí pouhých pár měsíců, aby se výrazně nezměnily tržní podmínky. 

Podle Meyera se daří držet nastavená kritéria, tedy nemovitosti se v rámci služby Expres kupují za cenu v rozmezí mezi 95 až 99 % tržní ceny v závislosti na technickém stavu nemovitosti, dílčí rekonstrukce zvýší jejich hodnotu zhruba o 5 až 10 %. Může to být podle něj jedna z cest, jak oživit český realitní trh a vrátit na něj nemovitosti, které by jinak zůstaly nevyužité nebo by se prodávaly či pronajímaly pod cenou.

Služba Bezrealitky kupuje 50 % Maxima Reality

středa 10. února 2021

-zue-