Primark otevře první obchod v Česku 17. června

středa, 2. června 2021, 13:40 Marketing, Retail MediaGuru

Primark otevře v Praze 17. června svůj první obchod na českém trhu. Vstoupí i na Slovensko.

Zdroj: Primark

Zdroj: Primark

Ve čtvrtek 17. června v 9 hodin otevře svůj první obchod na českém trhu irský oděvní řetězec Primark. Nová pobočka se bude nacházet na pražském Václavském náměstí v budově Flow Building a nabídne módu, kosmetické produkty a doplňky pro domácnost na třech podlažích o rozloze 4600 m2. Zároveň tím vznikne více než 300 pracovních míst. 

V prodejně bude možné zakoupit kousky z kolekce jaro/léto s paletou přírodních a zemitých tónů a háčkovaným vzorem. Dostupné budou také nové speciální edice pro fanoušky filmu Lilo & Stitch nebo basketbalové NBA. Chybět nebude ani rozrůstající se řada udržitelné módy pod značkou Primark Cares. 

„Jsme potěšeni, že můžeme zákazníkům v Praze nabídnout proslulou módu a ceny Primarku, a nemohli bychom si pro náš první obchod v České republice přát lepší lokalitu než na ikonickém Václavském náměstí,“ uvádí Maciej Podwojski, oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku. 

První obchod z v České republice představuje pro Primark milník v expanzi do střední a východní Evropy. Nová pražská prodejna bude v pořadí 396., a připojí se tak k dalším pobočkám v regionu, mezi které patří prodejna ve slovinské Lublani a dvě polské pobočky, ve Varšavě a nově otevřená v Poznani. Český trh je 14., na kterém bude řetězec působit. Kromě Prahy je další prodejna plánovaná také v Brně. Dále se řetězec vydá na Slovensko.

Primark byl založený v Dublinu v roce 1969, v současnosti provozuje více než 390 obchodů s prodejní plochou přes 1,53 kmve 13 zemích, mezi něž patří domovské Irsko, dále Velká Británie, Španělsko, Portugalsko, Německo, Nizozemsko, Belgie, Rakousko, Francie, Spojené státy, Itálie, Polsko a Slovinsko. 

-stk-