Viaplay zvyšuje výnosy a čeká rychlejší růst předplatitelů

čtvrtek, 22. července 2021, 09:35 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Počet předplatitelů streamovací služby Viaplay se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 21 % na 3,287 milionu.

Zdroj: Viaplay

Zdroj: Viaplay

Severská streamovací služba Viaplay zaznamenala ve druhém čtvrtletí 2021 meziroční růst tržeb o 36 %. Počet předplatitelů se v tomto období zvýšil o 21 % na celkových 3,287 milionu. V severských zemích přibylo 113 tisíc předplatitelů, mezinárodně pak 27 tisíc. Oznámila to provozující společnost Nent Group, která zároveň uvedla, že celkový počet minut věnovaných sledování pořadů Viaplay meziročně vzrostl o 82 %.  

Vedle severských zemí a Islandu je Viaplay od letošního jara k dispozici také v pobaltských zemích (Litva, Lotyšsko, Estonsko) a od 3. srpna vstupuje na polský trh. Firmě se podařilo uzavřít smlouvy na sportovní přenosy UEFA a oznámila rovněž navýšení investic do své originální produkce. Pro letošní rok zároveň zdvojnásobuje svůj plán týkající se počtu předplatitelů mimo severské země, a to na 500 tisíc předplatitelů do konce roku 2021. V severských zemích plánuje letos celkově navýšit počet svých předplatitelů o 400 tisíc.

Příjmy ze služby Viaplay celkově představují 35 % tržeb skupiny Nent. Celkové výnosy skupiny Nent se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšily o třetinu na 3,072 mld. SEK.

-mav-