ČT začne od 22. září vysílat volební spoty stran a hnutí

pondělí, 9. srpna 2021, 07:20 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize začne vysílat spoty stran, hnutí a koalic kandidujících v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny od 22. září.

Česká televize začne vysílat spoty stran, hnutí a koalic kandidujících v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny od 22. září. Objeví se na programech ČT1, ČT2 a ČT3.

Česká televize je podle zákona povinna poskytnout všem subjektům zaregistrovaným do nadcházejících parlamentních voleb minimálně čtrnáct hodin vysílacího času, a to v době začínající šestnáct dnů a končící osmačtyřicet hodin před zahájením voleb. Tento čas bude mezi kandidující strany, hnutí a koalice rozdělen rovným dílem. Každý může do vysílání dodat jeden spot o stopáži 30 sekund, nebo dva spoty o stopáži 30 sekund. Pokud budou dodány dva spoty, budou se na daném programu pravidelně střídat.

Bezplatně poskytnutý vysílací čas bude vyhrazen pro kandidující subjekty na programech ČT1, ČT2 a ČT3 v období od středy 22. září do středy 6. října do 14 hodin, přičemž pořadí spotů určí losování, jehož výsledky budou včas zveřejněny na webu ČT.

Procedurální a technické podmínky, kterými je třeba se při dodávání těchto pořadů řídit, zveřejnila ČT dnes. Jejich plné znění je k dispozici na tomto odkaze.

ČT dále uvedla, že hlavním bodem jejího předvolebního vysílání bude série čtrnácti tematických debat s lídry krajských kandidátek všech relevantních politických sil. Jednotlivé debaty budou hostit studia České televize v Praze, Brně i v Ostravě. Seriál volebního vysílání završí ve středu 6. října Superdebata hlavních představitelů kandidujících politických stran, hnutí a koalic.

-mav-