Marketingovým ředitelem Alza.cz se stává Marek Dvořák

pondělí, 2. srpna 2021, 11:45 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Do čela marketingu Alzy nastupuje Marek Dvořák. Top management firmy se rozšiřuje o Juraje Bónu.

Nový marketingový ředitel Alza.cz Marek Dvořák a Juraj Bóna, ředitel Alza pro Firmy, zdroj: Alza.cz

Nový marketingový ředitel Alza.cz Marek Dvořák a Juraj Bóna, ředitel Alza pro Firmy, zdroj: Alza.cz

Na pozici marketingového ředitele Alza.cz přichází v srpnu Marek Dvořák. Nahrazuje tak Jana Sadílka, který v červnu odešel do vedení aukčního portálu Aukro. Top management firmy se zároveň rozšiřuje o Juraje Bónu, který nastupuje na pozici ředitele Alza pro Firmy. 

Marek Dvořák do Alzy přichází z japonského pivovarnického holdingu Asahi a přináší více než patnáctiletou marketingovou zkušenost se strategickým budováním silných spotřebitelských značek, jako je například Pilsner Urquell, na českém trhu i v zahraničí. 

„Alza je velmi dobře promazaná byznysová mašina, která chrlí jeden skvělý produkt za druhým jako například Alzaboxy nebo Marketplace. I proto bude naší prioritou přivést k těmto produktům co nejvíce nových zákazníků nejen na stávajících, ale i nových trzích,“ popisuje Marek Dvořák. 

Juraj Bóna strávil téměř dvacet let v telekomunikacích pod vlajkou T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, kde působil na různých odděleních, od financí přes obchod až po marketing. Naposledy zde pracoval jako Chief Country Officer pro ČR. Ve své nové roli povede klíčový segment firemních zákazníků napříč všemi trhy, na kterých Alza působí.

„Věřím, že v B2B segmentu máme hodně prostoru pro další růst, a to nejen prostřednictvím skvělých nabídek a širokého portfolia produktů, ale také komfortních řešení pro automatizaci online nákupů B2B zákazníků,“ říká Juraj Bóna.

Oba nově jmenovaní ředitelé budou podřízení přímo představenstvu společnosti. „Věříme, že jejich zkušenosti z velkých nadnárodních firem budou cenným vkladem do dalšího růstu Alzy jak v zahraničí, tak na domácích trzích ČR a SR,“ uvedl Petr Bena, místopředseda představenstva Alza.cz. 

-stk-