Wolt mění kampaň podle aktuálního počasí

pátek, 20. srpna 2021, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Do své outdoorové kampaně nasadila doručovací služba Wolt citylighty, na nichž se mění reklamní sdělení podle počasí.

Reklamní sdělení na 17 citylightech v pražském metru se mění podle aktuálního počasí, foto: MediaGuru.

Reklamní sdělení na 17 citylightech v pražském metru se mění podle aktuálního počasí, foto: MediaGuru.

Původně finská služba na doručování jídla Wolt v srpnu zahájila reklamní kampaň, v níž se sdělení dynamicky mění podle aktuálního počasí. Nasazena je na 17 digitálních CLV ve stanicích pražského metra, které korespondují s rozvozovými oblastmi Woltu. K vidění jsou například na Andělu, I. P. Pavlova, Náměstí Republiky, Můstku, Muzeu, Chodově, Budějovické nebo Hlavním nádraží.    

Kampaň funguje na základě technologického řešení společnosti MetroZoom. „Software od MetroZoom se každou minutu před přehráním našeho spotu a pro každou digitální plochu zvlášť propojí s aplikací OpenWeatherMap, která slouží jako zdroj dat o počasí a zjistí, jaké je aktuální počasí v ten daný moment a v tom daném místě, kde naše kampaň probíhá. Data o počasí, která jsou stará jen několik vteřin, poté fungují jako spouštěč pro automatické nasazení a přehrání konkrétního 10vteřinového spotu zvoleného pro dané počasí. Na každé ploše tak v jeden moment může běžet i jiný náš motiv, pokud jsou v různých částech Prahy jiné povětrnostní podmínky nebo teplota,“ popisuje Daniel Blažek, marketingový manažer Woltu, s tím, že kampaň pracuje s 816 tisíci 10s spotů. 

Ke zohlednění počasí v reklamní kampani se Wolt rozhodl na základě své zkušenosti s dynamickým nasazováním spotů podle času. „Potvrdilo se, že takto komunikovaný – správný obsah ve správný čas – ještě více zvyšuje efekt naší kampaně. Nasazovat spoty podle počasí nám dává novou možnost pružně reagovat na aktuální chutě a potřeby našich klientů a v komunikaci použít tu nabídku, která je vždy nejlepší pro ten daný moment,“ dodává Daniel Blažek. 

Kreativa kampaně byla připravena in-house. Mediální plánování zajistila přímo společnost MetroZoom. 

-stk-