Kooperativa promuje digitální kartu s meteovarováním

pondělí, 13. září 2021, 10:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kooperativa v kampani komunikuje novou službu, kterou připravila ve spolupráci se společností Meteopress. Klienty upozorní na blížící se nepříznivé projevy počasí.

Meteovarování je na digitální kartě, kterou si lze uložit do elektronické peněženky v mobilním telefonu, zdroj: Kooperativa

Meteovarování je na digitální kartě, kterou si lze uložit do elektronické peněženky v mobilním telefonu, zdroj: Kooperativa

Pojišťovna Kooperativa navazuje na svůj komunikační koncept „Někde tam je“ a připravila ve spolupráci se společností Meteopress službu, která klienty předem upozorní na blížící se nepříznivé projevy počasí v okolí jejich nemovitosti nebo domácnosti.

„Vývoj počasí sledujeme každý den 24 hodin a dáme zákazníkům tak včas vědět, aby si mohli svůj majetek před jeho extrémní nepřízní lépe zabezpečit. Tuto službu poskytuje Kooperativa zcela zdarma,“ říká Radek Starosta, ředitel Úseku pojištění majetku a odpovědnosti Kooperativy.

Kooperativa své klienty dopředu upozorňuje na mimořádné situace v souvislosti s počasím, kteří tak mají možnost alespoň některým škodám na majetku předejít či jejich projevy zmírnit. Meteovarování vydává Kooperativa na digitální kartě, kterou si lze uložit do elektronické peněženky v mobilním telefonu. Detailnější informace o digitální asistenční kartě s meteovarováním k pojištění majetku naleznete webových stránkách pojišťovny

„Kontextové cílení a dynamická kreativa spojená s předpovědí počasí je další logická komunikační aktivita v rámci kampaňového konceptu ‚Někde tam je’, kde se dlouhodobě snažíme připravovat jednotlivé motivy tak, aby reagovaly na konkrétní umístění v případě OOH ploch nebo byly umístěny u relevantního obsahu v online prostředí,“ vysvětluje Daniel Časar, vedoucí Odboru marketingové komunikace Kooperativy.

Kooperativa - Meteovarování spot

Kooperativa se snaží reklamu propojit s daným místem, chováním lidí a mluví i jazykem specifickým pro danou oblast. Preventivní charakter komunikace podle výzkumu klienti vítají. Důkazem toho jsou i výsledky výzkumu výkonu značky, kde je proaktivita v pomoci předcházet pojistným událostem jeden z nejsilnějších image atributů pojišťovny. „Vysoká relevantnost reklamy nám celkově pomohla zvýšit nejen výkonnost značky, ale i obchodní výsledky. Pomohlo tomu i téměř 200 motivů jen v OOH, které jsme za poslední dva roky nasadili,“ dodává Časar.

Službu podpoří nová kampaň, která se objeví od poloviny září do zhruba poloviny října v televizi, online, na sociálních sítích a také na digitálních CLV nosičích v metru. Spot na majetkové pojištění „Muzeum“ bude nově k vidění s tag-onem „Meteovarování“. Kreativu připravila agentura WeAreGinger, média má na starosti Omnicom Media Group.

Kooperativa rozvíjí v nové kampani koncept „Někde tam je“

čtvrtek 20. května 2021

-zue-