Česká pobočka HBO natáčí sérii Spolu & Hladoví pro HBO Max

čtvrtek, 7. října 2021, 11:25 Aktuality, TV MediaGuru

Prvním lifestylovým počinem české pobočky HBO pro HBO Max je osmidílná série s Lukášem Hejlíkem a jeho dcerou s názvem Spolu & Hladoví.

Z natáčení Spolu & Hladoví, zdroj: HBO Europe

Z natáčení Spolu & Hladoví, zdroj: HBO Europe

Česká pobočka HBO Europe natáčí první lifestylovou sérii pro HBO Max. Hlavními představiteli dokumentárního cestopisného seriálu Spolu & Hladoví budou herec Lukáš Hejlík a jeho dcera Klára Hejlíková. Osmidílná cestopisná série zavede diváky do světa gastronomie a dá také nahlédnout do vztahu mezi otcem a dcerou.

Hejlík je známý jako autor gastromapy a se svou dcerou sdílí vášeň pro dobré jídlo a cestování. Na svých cestách se budou potkávát s lidmi, kteří jsou špičkami ve svém oboru.  Jednotlivé díly se budou věnovat aktuálním tématům z oblasti foodie scény, ekologie nebo urbanismu.

Režisérem Max Original série Spolu & Hladoví je Matěj Chlupáček, držitel Českého lva, který už s HBO Europe spolupracoval na druhé sérii Terapie, společně s režisérem Petrem Zelenkou nebo celovečením filmu Polednice.

„Poprvé se v České republice a na Slovensku, a vlastně i v širším regionu střední Evropy, pouštíme do populárního žánru dokumentárního cestopisného seriálu," uvedla Hana Kastelicová, VP and Executive Producer, Documentaries, HBO Max.

„Naším cílem nebylo jen ukázat zajímavá místa v Čechách a na Moravě, popř. dát tipy na to, kde se dobře jí a pije. Ambicí Spolu & Hladoví je ukázat, jak se dá spolu a kvalitně trávit byť omezený čas," dodala Tereza Polachová, producentka HBO Max, která stojí za snímky Hořící keř, Pustina, Až po uši nebo Bez vědomí.

HBO Max nahradí na českém trhu v příštím roce stávající službu HBO.

-mav-