COOP nově nabízí rozvoz potravin, zatím na jižní Moravě s DoDo

čtvrtek, 21. října 2021, 22:20 Aktuality, Retail, Internet & Mobil MediaGuru

Síť COOP rozšiřuje služby svého e-shopu a vstupuje do rozvozu potravin ve spolupráci s logistickým start-upem DoDo, zatím na jižní Moravě.

COOP rozváží v okolí Mikulova ve spolupráci s DoDo, zdroj: COOP

COOP rozváží v okolí Mikulova ve spolupráci s DoDo, zdroj: COOP

Síť spotřebních družstev skupiny COOP začíná nabízet rozvoz potravin ve spolupráci s logistickým start-upem DoDo. Jako první mohou službu využívat zákazníci na jižní Moravě. Projekt spustil COOP Mikulov.

Podle Lukáše Němčíka, ředitele rozvoje a marketingu sítě COOP, je rozvoz potravin krokem, který navazuje na e-shop. Ten síť spustila minulý rok a je aktuálně spojen s více než 500 prodejnami. V letošním roce by se počet výdejních míst měl rozšiřovat o další zhruba 100 prodejen a celkem by tak měla být služba nabízena v čtvrtině obchodů.

V rámci rozvozu se COOP zatím bude soustřeďovat především na venkovské oblasti a menší města, kde má nejsilnější pozici. V nabídce rozvozu se budou objevovat regionální produkty a také produkty vlastní výroby. Právě regionální odlišnosti a nabídka jsou podle Němčíka největší konkurenční výhodou.

Skupina bude v návaznosti na zkušenost zvažovat rozšíření rozvozů i v dalších regionech. Služba by měla doplňovat klasické vyzvedávání zboží na prodejnách či v automatických boxech. „Spoléháme především na naší síť kamenných prodejen. Chceme však vycházet vstříc i specifickým potřebám některých zákazníků,“ dodává ke zpuštění služby Němčík.

DoDo rozváží potraviny také například pro iTesco.

Skupina COOP otestuje provoz prodejny bez personálu

pátek 24. září 2021

-zue-