Festival o rozšířené realitě ARfest Prague bude 22. října

čtvrtek, 7. října 2021, 13:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Druhý ročník festivalu o rozšířené realitě (AR, augmented reality) ARfest Prague 2021 se uskuteční v pátek 22. října 2021.

Pavel Max Vincenc, zakladatel festivalu ARfestPrague 2021, zdroj: Arfest

Pavel Max Vincenc, zakladatel festivalu ARfestPrague 2021, zdroj: Arfest

Druhý ročník festivalu o rozšířené realitě (AR, augmented reality) ARfest Prague 2021 se uskuteční v pátek 22. října 2021. Je určen pro kreativce, marketéry či tvůrce. Festival bude přenášen online živě z prostor pražského Palladia. Virtuální vstupenky budou pro všechny zájemce k dispozici zdarma – stačí se zaregistrovat zde.

AR neboli augmented reality (rozšířená realita) je způsob, který pomocí technologického zařízení (nejčastěji smartphone) rozšiřuje reálný svět o virtuálně vytvořené objekty. Nakolik je to jen zábava a jaké možnosti skýtá např. v reklamě? Co všechno umí a kam směřuje její vývoj? Dočkáme se MR (mixed reality)? Co je to XR? Tato témata se budou na festival Arfest Prague probírat.

Vizuál letošního ročníku ARfest 2021

Vizuál letošního ročníku ARfest 2021

V pátečním programu se představí více než 12 spíkrů z celého světa – ať už z řad tvůrců, nebo přednášejících ze společností jako např. Facebook, která je průkopníkem této technologie. Vystoupí také zástupci Amnesty International a účastníci také uvidí i ukázku AR potenciálu ve světě sociálních sítí.

„Jde o první festival na světě, jenž se věnuje rozšířené realitě a jeho hlavním posláním je propojit nejlepší světové osobnosti a kreativce z oblasti AR se značkami s různorodým spektrem i širší veřejností. Díky tomuto dialogu můžeme rozšiřovat hranice naší reality a dělat jí ještě zábavnější pro všechny,” sdělil Pavel Max Vincenc, zakladatel festivalu.

Součásti programu ARfestu budou Palladium AR days ve dnech 20.-24.10. 2021. V těchto dnech bude každý návštěvník Palladia moci zdarma vyzkoušet světové AR filtry přímo v prostorách obchodního centra.

Podrobný program si můžete prohlédnout zde.

Ukázka rozšířené reality v kampani Amnesty International

-mav-