Together rozšiřuje portfolio o restauraci Brambory

pondělí, 22. listopadu 2021, 16:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Skupina Together přidává ke svým podnikům novinku – restauraci Brambory.

Nová restaurace Brambory se nachází na Pankráci, zdroj: Together.

Nová restaurace Brambory se nachází na Pankráci, zdroj: Together.

Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála, se na začátku listopadu rozrostla o další podnik. Restaurace Brambory se nachází na Pankráci v blízkosti obchodního centra Arkády a zaměřuje se na pokrmy z brambor. 

„Chtěli jsme navázat po knedlíkách ve Vinohradském Parlamentu na další, u nás často opomíjenou a přitom velmi běžnou přílohu. Čím více jsme se začali zajímat o detaily okolo brambor, přišlo nám zajímavé ukázat, že brambora není jen ve vodě vařená nebo smažená příloha. Brambor jsou na světě stovky druhů a jejich chuť ovlivňuje půda stejně jako víno. Mají neskutečně rozmanité tvary, barvy, chuťové odlišnosti, navíc jsou zastoupeny v jídelníčcích napříč kontinenty. Chtěli bychom v novém konceptu ukázat, že tato plodina si zaslouží pozornost,“ vysvětluje David Petřík, jeden z majitelů skupiny Together.

Nová restaurace nabídne bramborové pokrmy z kuchyně šéfkuchaře Lukáše Soukupa. Pracovat bude přitom s odrůdami nejen českého původu, ale i německého, holandského či francouzského. 

Interiér restaurace sází na industriální styl a barevnou kombinaci antracitové a hnědé. Do vnitřní části restaurace se vejde 160 hostů, koncem ledna přibude ještě celoročně zastřešená zahrada s kapacitou 50 míst. Design restaurace má na svědomí architekt Václav Červenka. 

-stk-