Benzina Orlen rozšiřuje portfolio privátních produktů

pátek, 10. prosince 2021, 10:30 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Benzina Orlen přidává do sortimentu další privátní produkty. Objem jejich prodeje překročil 10 % a stále roste.

Pod značkou Stop Cafe nabízí Benzina Orlen mimo jiné produkty zdravé výživy, zdroj: Benzina Orlen.

Pod značkou Stop Cafe nabízí Benzina Orlen mimo jiné produkty zdravé výživy, zdroj: Benzina Orlen.

Čerpací stanice nejsou již dávno jen místem k doplnění pohonných hmot. Stále více se ukazuje, že jsou vyhledávaným místem k odpočinku, občerstvení a také nákupu potravin. Síť čerpacích stanic Benzina Orlen tak dlouhodobě rozšiřuje nabídku svých privátních produktů. Nyní jich nabízí více než tři desítky, jejichž obrat prodeje překročil 10 % z celé kategorie nepalivových produktů.

„Prodej doplňkového zboží a občerstvení již vnímají zákazníci jako samozřejmost a často je to hlavním motivem jejich návštěvy. To se ostatně naplno ukázalo během pandemie covid-19, kdy naše čerpací stanice často sloužily jako alternativa tradičním obchodům, které byly nedostupné. Na základě ohlasu zákazníků postupně rozšiřujeme sortiment o produkty pod našimi privátními značkami Verva a Stop Cafe,“ uvedl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina Orlen. 

Bestsellerem jsou energetické nápoje Verva. „O oblíbenosti našich energetických drinků svědčí fakt, že objem jejich prodeje meziročně vzrostl o čtvrtinu a nyní činí již 25 % prodejů v kategorii energetických nápojů. Vůbec nejprodávanějším nápojem v této kategorii pak je půllitrová verze s tradiční příchutí,“ dodává Zouvala. 

Další oblast, na kterou Benzina Orlen sází, je zdravá výživa. Na začátku letošního roku uvedla vlastní šťávy různých příchutí pod značkou Stop Cafe, v polovině roku je doplnila o smoothie, nyní přidává nápoje s chia semínky v příchutích jablko, citron a máta nebo malina a máta, které obsahují vlákninu či bílkoviny. Dostupné jsou nejen na čerpacích stanicích, ale i v obchodech Stop Cafe v Praze v Karlíně a v Kaprově ulici. 

Benzina Orlen není jediná síť, která rozvíjí své privátní značky. Podobnou cestou se ubírá i konkurenční MOL nebo OMV. 

Čerpací stanice rozvíjejí své privátní značky

úterý 16. června 2020

-stk-