DoDo uvedlo franšízový program, má urychlit expanzi

sobota, 18. prosince 2021, 08:25 Aktuality, Retail MediaGuru

DoDo uvedlo franšízový program DoDo Partner, který má urychlit expanzi do zahraničí i regionů. Během první poloviny roku 2022 plánuje počet franšíz ztrojnásobit.

Od roku 2020, kdy DoDo spustilo první franšízu, navázalo spolupráci se 14 partnery, zdroj: DoDo

Od roku 2020, kdy DoDo spustilo první franšízu, navázalo spolupráci se 14 partnery, zdroj: DoDo

Logisticko-technologická společnost DoDo po pilotním provozu oficiálně spouští franšízový program DoDo Partner, který má za cíl doplnit počty interních kurýrů a usnadnit zajištění logistiky také ve vzdálenějších regionech a na zahraničních trzích. Franšízantům nabízí svou data-driven logistickou platformu vyvinutou pro městskou logistiku poslední míle, vlastní klientelu i know-how. Od franšízového modelu očekává především urychlení a zefektivnění expanze jak po Česku, tak za hranice.

DoDo působí kromě Česka také na Slovensku, v Polsku, Bulharsku nebo v Maďarsku, aktuálně expanduje také do Německa a v brzké době se chystá mimo jiné do Rakouska

„Naše počátky sahají do roku 2015, přičemž za necelé 4 roky jsme se dokázali rozrůst do celkem 50 míst v 6 různých zemích a naše flotila nyní čítá přes 800 automobilů. Nyní je čas se o náš úspěch podělit a do provozu zapojit i menší dopravce, kteří díky partnerství s DoDo získají přístup k našemu know-how, logistické platformě, silné značce, a především k již nasmlouvaným klientům,“ vysvětluje Michal Menšík, CEO DoDo Group.

V roce 2020 DoDo spustilo první franšízu, od té doby se skrze tento model podařilo jen v rámci testování navázat spolupráci s dalšími 14 partnery. Pilotní zavedení franšízového modelu se firmě osvědčilo. Od navázání partnerství s prvními franšízanty DoDo eviduje 17% nárůst produktivity v porovnání s klasickým provozem a nehodovost poklesla o 50 %. Během první poloviny následujícího roku plánuje počet franšíz ztrojnásobit a spustit provoz také v dalších zemích Evropy.

DoDo vytváří skupinu, pozici CEO zaujímá Menšík

pondělí 6. prosince 2021

-zue-