Kniha povídek od reklamních tvůrců byla pokřtěna

středa, 15. prosince 2021, 08:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kniha povídek od reklamních autorů Klub osamělých srdcí pana Vajíčko byla pokřtěna v kavárně Činoherního klubu.

Křest knihy Klub osamělých srdcí pana Vajíčko, zdroj: Pavel Sobek

Křest knihy Klub osamělých srdcí pana Vajíčko, zdroj: Pavel Sobek

V kavárně pražského Činoherního klubu byla v minulém týdnu pokřtěna kniha Klub osamělých srdcí pana Vajíčko. Obsahuje povídky autorů, kteří zároveň působí, nebo působili v reklamě. Výtěžek z prodeje knihy půjde na osobní rozvoj lidí s poruchou zraku ve spolupráci s nadací Dostaň šanci

S nápadem přišel textař a básník Pavel Sobek. Kromě něj jsou v knížce povídky od kreativního ředitele Ogilvy a textaře kapely 100 zvířat Tomáše Belka, bývalého reklamního textaře, spisovatele a držitele Státní ceny za literaturu Pavla Brycze, textařky a vítězky posledního ročníku Magnesie Litery v kategorii Objev roku Lenky Elbe, kreativce, textaře a zpěváka J.A.R. Oto Klempíře, režiséra, herce, baviče a autora řady sloupků Jakuba Koháka, textařky a spisovatelky Ivy Hadj Moussa, kreativního ředitele Ondřeje Součka, reklamní textařky a básnířky Jitky Bret Srbové, textaře desetiletí a sochaře Karla Špindlera a bývalého reklamního textaře a stand up komika Pavla Tomeše.

Kniha je doplněna povídkou Samsalit, napsanou digitálním spisovatelem, což je projekt umělé inteligence vytvořený Honzou Tylem ze společnosti Alpha Industris a Premier AI. Zadáním pro umělou inteligenci bylo napsání textu v kafkovském stylu na téma - příběh produktu na ničení hmyzu.

Kniha vyšla v nakladatelství No Limits, prodejní cena je 299 Kč. Kmotry knihy byli šéfredaktoři odborných titulů o reklamě, médiích a marketingu: Radana Čechová (Marketing & Media), Ondřej Aust (Médiář.cz) a Martina Vojtěchovská (MediaGuru.cz).

-mav-