Krimi seriál Stíny v mlze zahájí na ČT od 3. ledna

čtvrtek, 9. prosince 2021, 07:50 TV, Aktuality MediaGuru

Od pondělí 3. ledna se ve vysílání České televize objeví nový kriminální seriál Stíny v mlze.

Stíny v mlze, zdroj: Česká televize

Stíny v mlze, zdroj: Česká televize

Nový kriminální seriál Stíny v mlze bude jednou z novinek vysílání České televize v příštím roce. Do vysílání ho zařadí od pondělí 3. ledna 2022. Pokračuje tak v profilaci svého schématu, ve kterém pro pondělní večery vyhrazuje kriminální a detektivní žánr. Anonci na start vysílání nového seriálu uvedla ČT ve svém vysílání.

Námět a scénář dvanáctidílného seriálu Stíny v mlze napsal Zdeněk Zapletal, režisérem je Radim Špaček, kameramanem Martin Štěpánek. V hlavních rolích se představí např. Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl nebo Miroslav Hanuš. V příběhu vyšetřují kriminální případy z různých míst (od dětského gangu ze sídliště a youtubery, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře), příběhové linky zároveň sledují osobní životy vyšetřovatelů. Podle tvůrců jde o zprávu o současné společnosti.

„Seriál dává velký prostor osobním linkám hlavních hrdinů. Kdo jsou, jaké mají životy, co prožívají, když nehledají ‚stíny v mlze’. To jsou elementy, které jsme v českém seriálu zatím moc neviděli. Zároveň jsem chtěla, aby hlavní postavou byla žena kriminalistka. Zajímá mě, jestli žena, matka, manželka může skloubit osobní život s takto náročnou prací,“ uvedla při zahájení natáčení seriálu kreativní ředitelka Kateřina Ondřejková. Roli hlavní kriminalistky ztvární Petra Špalková.

ČT vstoupí do nového roku odvysíláním závěrečného dílu minsérie Marie Terezie. Uvede ho na Nový rok. V neděli 2. ledna 2022 pak odvysílá televizní premiéru životopisného dramatu Šarlatán, který je inspirovaný skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška. V hlavních rolích snímku, který režírovala Agnieszka Holland, hrají Ivan a Josef Trojanovi.

-mav-