Lidl letos otevřel 26 nových prodejen, nejvíce z řetězců

úterý, 21. prosince 2021, 10:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Lidl v letošním roce otevřel 26 prodejen. V expanzi bude pokračovat i v roce 2022, ve výstavbě má sedm obchodů, například atypickou prodejnu v Praze Na příkopě.

Letos Lidl otevřel například atypickou prodejnu v centru Brna, zdroj: Lidl

Letos Lidl otevřel například atypickou prodejnu v centru Brna, zdroj: Lidl

Obchodní řetězec Lidl v letošním roce otevřel 26 nových prodejen a dvě pak zcela modernizoval. Jedná se o lokality: Olomouc, Sulice, Slavkov u Brna, Benátky nad Jizerou, Sviadnov, Pardubice, Kladno, Uničov, Jihlava, Dobruška, Poděbrady, Brno, České Budějovice, Ostrava (2 pobočky), Kravaře, Štětí, Držovice, Milovice, Plzeň, Teplice, Studénka a Praha (4 pobočky).

„Stále hledáme vhodné lokality pro výstavbu nových prodejen. Prozatím máme ve výstavbě sedm nových prodejen s termínem dokončení v roce 2022,“ uvádí Tomáš Myler, tiskový mluvčí Lidlu.

Součástí každé nové prodejny bude rychlodobíjecí stanice pro elektromobily. První prodejna, která bude otevřena v roce 2022, bude v Pardubicích, konkrétně v ulici S.K.Neumanna.

Lidl již delší dobu nestaví pouze na zelené louce, ale integruje prodejny i do center měst do stávající zástavby. V tomto směru patří k nejzajímavějším atypická budova v brněnském obchodním domě Centrum, otevřená v létě 2021. Prodejna zde byla zasazena do památkově chráněné budovy. V příštím roce pak Lidl plánuje otevřít další nové obchody, ve výstavbě jich je zatím sedm, mimo jiné je v plánu třeba atypická prodejna přímo v samotném centru Prahy, a to v ulici Na Příkopě.

I ostatní obchodní řetězce i letos otevírají nové prodejny, Billa (15), Tesco (cca 13) a Penny (7). Většina se zaměřuje spíše na modernizace stávajících prodejen a jejich investice tak plynou mnohem častěji tímto směrem.

Řetězce investují spíš do modernizace prodejen než stavby nových

pondělí 23. srpna 2021

-zue-