ČT uvádí online pořady TBH, Novinářky nebo Na záchodcích

čtvrtek, 20. ledna 2022, 12:00 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Další pořady určené jen pro platformu iVysílání uvádí Česká televize. Jde celkem o čtyři pořady. Zveřejňuje také další díly starších projektů, které uvedla v prosinci.

Tisková konference ČT k novým online pořadům, zdroj: MediaGuru.cz

Tisková konference ČT k novým online pořadům, zdroj: MediaGuru.cz

Hraný dramatický seriál z prostředí střední školy TBH, hovory o rodičovství Protivný sprostý matky, dokumentární série Novinářky, ukazující proces novinářské práce  reportérek, i pořad o sexu pro mladé lidi Na záchodcích. To jsou nové pořady, které Česká televize na jaře nabídne výhradně na své platformě iVysílání. Nabídne zde i nové epizody sérií RapStory, Kritika budoucnosti a Do divočiny!.

Česká televize tak pokračuje v rozšiřování své nabídky online pořadů, které neuvádí v televizním lineárním vysílání. Podle generálního ředitele ČT Petra Dvořáka jimi chce oslovit především mladé lidi ve věku 15-25 let, kteří už nejsou diváky dětského kanálu ČT:D a zároveň ještě nejsou zvyklí po večerním příchodu z práce sledovat televizní obrazovku. „I ze zákona máme vysílat pro všechny cílové skupiny a neměli bychom žádnou opomenout. Neměníme naši strategii, je to pro nás doplňková aktivita. Televizní vysílání je stále pro nás gros a chceme na něm stavět,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci.

V prosinci Česká televize spustila tři pořady výhradně určené pro iVysílání a teď přidává další čtyři nové pořady. Od dnešního dne je v iVysílání dostupných prvních šest dílů cyklu Protivný sprostý matky. Stejně tak byly zveřejněny další díly starších projektů, které ČT uváděla v prosinci. 

Nový seriál TBH vypráví o hledání hranic ve světě dospívání a manipulativních sociálních sítích. V deseti epizodách líčí, jak nezdařený střelecký útok navždy ovlivní životy několika studentů jedné brněnské střední školy. Režisérkou je Lucia Kajánková

Cyklus Protivný sprostý matky otevřeně hovoří o rodičovství. Jednotlivé díly otvírají i témata, o nichž se v různém kontextu většinou mlčí. Režisérkou je Lucie Klímová.

Web České televize nabídne také dvanáctidílnou dokumentární sérii Novinářky. Ukáže proces novinářské práce u oceňovaných reportérek Jany Ustohalové, Hany Čápové a Saši Uhlové. Režisérkou projektu je Apolena Rychlíková.

Novinka Na záchodcích se věnuje sexuálním tématům. Dvě mladé ženy, Terézia a Zuzana, známé z podcastu Vyhonit ďábla, si spolu na záchodcích povídají o různých tématech týkajících se sexuality, intimity, tělesnosti a sebepřijetí. Režisérkou je Erika Hníková.

Nová pokračování jsou připravena i k dokumentárním sériím Do divočiny! s Prokopem Pithartem, Kritika budoucnosti s Martinem Rotou a Patrikem Kořenářem a k RapStory, který doplní nový pořad Lekce rapu

Nabídku webu ČT doplní i několik zahraničních online seriálů a premiéru bude mít i animovaná série Jak Vám mohu pomoci?, která je pilotním projektem spolupráce iVysílání se studenty filmových škol. Nové projekty mají i weby ČT art a Déčka.

Detaily k pořadům si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-

Upřesnili jsme termínové nasazení pořadů