iRozhlas.cz povede Samek, domácí redakci ČRo Macháček

úterý, 25. ledna 2022, 13:30 Rádio, Lidé MediaGuru

Novým šéfredaktorem zpravodajského serveru iRozhlas.cz bude Martin Samek, vedoucím domácí redakce ČRo se stal David Macháček. Nový post zahraničního zpravodaje ve Francii obsadí Martin Balucha.

Martin Samek, zdroj: Český rozhlas

Martin Samek, zdroj: Český rozhlas

Novým šéfredaktorem zpravodajského serveru iRozhlas.cz bude Martin Samek, který dosud řídil v ČRo domácí redakci zpravodajství. Na pozici vedoucího domácí redakce ho vystřídá David Macháček, který v ČRo vedl tým ekonomických redaktorů. Nový post zahraničního zpravodaje ve Francii obsadí Martin Balucha a do investigativní redakce Českého rozhlasu přijde Jakub Mikel. Ke všem uvedeným personálním změnám dojde od 1. března 2022.

Martin Samek tak ve vedení iRozhlas.cz vystřídá Radka Kedroně, který míří do redakce Seznam Zprávy. Samek se podílel na vzniku projektu iRozhlas.cz, kde následně působil také jako vedoucí editor. Před nástupem do Českého rozhlasu pracoval jako šéfeditor zpravodajského webu Lidovky.cz

David Macháček, zdroj: Český rozhlas

David Macháček, zdroj: Český rozhlas

Martin Balucha, zdroj: Český rozhlas

Martin Balucha, zdroj: Český rozhlas

Na pozici vedoucího domácí redakce Martina Samka vystřídá David Macháček, který byl dlouholetým redaktorem pořadu Reportéři ČT. V Českém rozhlase působí přes dva roky, kde pracoval nejprve jako editor domácí redakce a poté vedl tým ekonomických redaktorů.

Z důvodu blížících se prezidentských voleb a také olympijských her v Paříži 2024 zřizuje Český rozhlas novou pozici zpravodaje ve Francii. Stane se jím Martin Balucha, který začínal v Českém rozhlase v domácí redakci, poté se přesunul do zahraniční redakce, přičemž profesně se zaměřuje především na frankofonní oblasti – Francii a Belgii.

Do investigativní redakce Českého rozhlasu také přijde politický redaktor Hospodářských novin Jakub Mikel.

-mav-