Pořad Kde domov můj? odvysílá tisící díl, sleduje ho 580 tis. diváků

středa, 26. ledna 2022, 11:45 Aktuality, TV MediaGuru

Podvečerní soutěžní pořad Kde domov můj? odvysílá na ČT1 v pondělí 7. února svůj tisící díl. Pořad má místo v podvečerním schématu na ČT1 od roku 2016.

Studio pořadu Kde domov můj?, zdroj: Česká televize

Studio pořadu Kde domov můj?, zdroj: Česká televize

Podvečerní soutěžní pořad České televize Kde domov můj? uvede v pondělí 7. února v 18:25 hodin na ČT1 svůj jubilejní tisící díl. Poprvé se objevil na televizních obrazovkách před více než šesti lety, v pondělí 4. ledna 2016. Během té doby padlo v pořadu 26 tisíc otázek a zúčastnily se ho na tři tisícovky soutěžících.

„Jsem rád, že si soutěž našla své místo v programu a své věrné diváky. Vím, že mnoho lidí ji vnímá jako takový podvečerní rituál. Hodně diváků si díky ní také pravidelně prověřuje své znalosti,“ uvedl moderátor pořadu Aleš Háma.

V loňském roce každý z dílů pořadu průměrně sledovalo 581 tisíc diváků, nejsledovanější díl pak 850 tisíc lidí starších patnácti let (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere).

Soutěžící v každém z dílů odpovídají na otázky z různých oborů, jako například z historie, kultury, geografie, politiky, vědy nebo sportovního dění. Hra má vždy tři kola, hráči si vybírají otázky s různou obtížností vyjádřenou počtem bodů. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu.

Pořad připravil v minulosti k výročí sta let od založení Československa také tři speciály a od roku 2018 se zapojuje do podpory neziskových organizací v rámci programu benefičních speciálů České televize. V prvním pololetí roku 2022 plánuje Česká televize natočit a odvysílat další dva benefiční díly pro neziskové organizace a jeden speciální díl, ve kterém budou soutěžit učitelé zapojeni do projektu ČT edu.

-mav-