Skupina Smarty vyrostla o 40 % a otevře 10 kamenných prodejen

úterý, 25. ledna 2022, 07:30 Aktuality, Retail, Internet & Mobil MediaGuru

Skupina Smarty Brands zaznamenala loni obrat přes 3,2 mld. Kč. Začátkem roku spustí výdejní místa na prodejnách JRC a plánuje otevřít zhruba deset nových velkých prodejen.

V ČR má skupina přes 30 kamenných prodejen JRC, zdroj: Smarty Brands

V ČR má skupina přes 30 kamenných prodejen JRC, zdroj: Smarty Brands

Skupina Smarty Brands, do které patří mimo jiné e-shop s elektronikou smarty.cz, reseller Apple iWant a síť herních obchodů JRC, utržila v loňském roce přes 3,2 mld. Kč. Meziročně tak vyrostla o 41 %. Vrcholem roku byla vánoční sezóna, kterou nepoznamenal nedostatek čipů a dalších komponentů pro výrobu elektroniky.

„Strategické produkty jsme začali nakupovat již v létě, a tak jsme na Vánoce měli zboží relativně dostatek,“ uvádí Rudolf Konečný, obchodní ředitel skupiny. Celosvětový problém s komponenty se nedotkl ani vlastní značky počítačů TIGO, kterou smarty.cz uvedlo na trh v posledním kvartálu.

Rekordní vánoční sezónu zažilo i JRC, které se stalo součástí skupiny Smarty Brands loni v létě. „I přes výrazný nedostatek nových herních konzolí utržilo JRC za prosinec více než 100 mil. Kč, což je jeden z rekordů sítě za celou její existenci. Pomohl tomu i nově spuštěný e-shop jrc.cz, kde jsme využili naše e-commerce know-how ze smarty.cz a iWant.cz,“ popisuje Rudolf Konečný.

V letošním roce skupina dokončí spojení mezi JRC a smarty.cz. „V prvních měsících roku spustíme výdejní místa pro e-shop smarty.cz na prodejnách JRC, v těch následujících již začneme otevírat první nové a větší prodejny, kde obě značky spojíme dohromady. Rádi bychom jich letos stihli deset, další budou následovat v příštím roce,“ počítá Rudolf Konečný.

Rozvíjet chce skupina dále také síť iWant, která je jedním z vedoucích prémiových prodejců značky Apple v Česku. Skupina chce letos také významně vstoupit do e-sportu a za smarty.cz prodloužila exkluzivní spolupráci s českým TOP e-sport týmem Sinners, se kterým připravují řadu aktivit. Na trh uvedli limitovanou řadu počítačů TIGO Unlimited by Marty, která vznikla ve spolupráci se známým streamerem a hráčem WoT marty_vole. V roce 2021 se dařilo také B2B divizi Smarty. Meziročně vyrostla o 35 % s obratem přesahujícím miliardu korun a na konci roku obsluhovala více než 10 tisíc aktivních zákazníků.

Skupina Smarty převzala prodejny JRC, plánuje je rozšířit a přestavět

čtvrtek 26. srpna 2021

-zue-