Bolt Market rozšiřuje rozvoz po Praze, spojuje se s Nesnězeno

středa, 9. února 2022, 16:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Bolt Market pokrývá téměř celou Prahu a chystá se do dalšího českého města. S pomocí Nesnězeno umožní lidem koupit si se slevou potraviny těsně před nebo na konci trvanlivosti.

Bolt Market se brzy kromě Prahy chce rozšířit i do dalšího města, zdroj: Bolt Market

Bolt Market se brzy kromě Prahy chce rozšířit i do dalšího města, zdroj: Bolt Market

Po měsíci a půl působení na českém trhu pokrývá Bolt Market téměř celou Prahu a chystá se do dalšího českého města. Díky novým logistickým centrům v pražských Vršovicích, Smíchově a Strašnicích dokáže služba doručit nákupy potravin zákazníkům za 15 minut na obou březích Vltavy, ve čtvrtích jako Smíchov a Malá Strana nebo Nové Město a Vinohrady. Na okrajích Prahy se na tuto dobu doručení připravuje, brzy chystá spuštění dalších distribučních center po celém hlavním městě.

„Naše nová distribuční centra ve Vršovicích a na Smíchově jen stěží drží krok s poptávkou. Z těchto dvou zařízení si totiž neobjednávají jen obyvatelé okolních čtvrtí, ale vlastně lidé z celé Prahy. S tím, jak rychle expandujeme, však bude rychlé doručení do 15 minut brzy dostupné po celé Praze,” říká Karel Složil, Country Manager služby Bolt Market pro Českou republiku.

Zároveň Bolt Market zahájil spolupráci se službou Nesnězeno, díky které si zákazníci mohou vyzvednout také výrazně zlevněné potraviny na konci minimální trvanlivosti. Aplikace umožní koupit potraviny těsně před nebo na konci trvanlivosti. Tyto položky si uživatelé Bolt Marketu mohou objednat se slevou nejméně 50 %. Začátkem ledna obě služby zahájily společný pilotní provoz v pražských Vršovicích spočívající v distribuci balíčků s potravinami v hodnotě po slevě 69 Kč. Nyní se jejich spolupráce rozšířila i na Smíchov a chystá se také do Strašnic.

„Dlouhodobě plánujeme rozšíření naší aplikace mimo gastro segment a chtěli bychom spolupracovat také s obchodními řetězci. Jsme rádi, že prvním partnerem tohoto typu je platforma Bolt, která klade velký důraz na udržitelnost. Společně se nám podaří zachránit desítky tun jídla ročně před vyhozením a omezit potravinový odpad na všech pobočkách Bolt Market na úplné minimum,“ doplňuje Jakub Henni, generální ředitel a spoluzakladatel Nesnězeno.

Bolt spouští službu rychlého doručení potravin Bolt Market

úterý 28. prosince 2021

-zue-