Dvoudílný film Vražedné stíny zařadí ČT od 20. února

úterý, 15. února 2022, 12:50 Aktuality, TV MediaGuru

Do nedělního večera míří po skončení seriálu Devadesátky dvoudílný film Vražedné stíny. Poprvé ho ČT uvede na svém prvním kanále 20. února.

Vražedné stíny, zdroj: ČT

Vražedné stíny, zdroj: ČT

Dvoudílný snímek Jiřího Svobody Vražedné stíny uvede v premiéře ČT1 v neděli 20. a 27. února, vždy od 20:10 hodin. V hlavní roli poručíka se představí Ondřej Vetchý, který je v příběhu svědkem zabití svého nadřízeného a následně i hlavním podezřelým.

„Vražedné stíny jsou, stejně jako jejich literární předloha Počmárané nebe spisovatelky Petry Bačovské, velmi zvláštní detektivkou. Vždy, když si myslíte, že víte, co je jádrem příběhu, objeví se nová rovina, nový vyprávěcí obzor, který vše zkomplikuje. Film noir, v němž nelze věřit nikomu a z něhož nikdo nevyjde bez poskvrny,“ říká ředitel vývoje a nových médií České televize a kreativní producent snímku Jan Maxa.

„Je o poměrech u nás v policejních a justičních orgánech a soubojích milionářů… Bohužel se mnoha lidem spravedlnosti nedostává. Justiční mašinérie jednotlivé případy prosívá často řadu let. Lidé pak už zapomenou, o co tenkrát šlo, za co měl být někdo odsouzen a nakonec nebyl,“ uvedl k příběhu režisér Jiří Svoboda.

V hereckých rolích se objeví také Martin Finger, Eva Josefíková, Tomáš Töpfer, Miroslav Donutil, Marek Vašut, Tereza Hofová nebo Filip Blažek. Pod scénářem je podepsán Jiří Svoboda, který je také režisérem snímku. Za kamerou stál Vladimír Smutný.

Vražedné stíny se tak na následující dva týdny objeví v nedělním prime-time, kde vystřídají seriál Devadesátky.

-mav-