Prima se domluvila s O2, její kanály zůstanou v O2 TV

pátek, 25. února 2022, 14:05 TV MediaGuru

Prima se dohodla na nových podmínkách spolupráce se společností O2 Czech Republic. Její kanály zůstanou v nabídce O2 TV.

Skupina Prima oznámila, že se dohodla na nových podmínkách spolupráce se společností O2 Czech Republic. Uživatelé služby O2 TV tak mohou nadále sledovat všechny pořady na osmi dosavadních kanálech Primy (Prima, CNN Prima News, Prima Cool, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Zoom, Prima Star), k nimž zanedlouho přibude i nový kanál Prima Show.

„Diváci tak mohou v O2 TV nadále sledovat pořady skupiny Prima – nejen v živém vysílání, ale také zpětně ze záznamu,“ uvedl Vladimír Pořízek, komerční ředitel skupiny Prima. Podmínky spolupráce byly podle jeho slov domluveny zpětně s platností od 1. ledna 2022. Za jakých podmínek k dohodě došlo, televize neuvedla. 

O2 začne zároveň připravovat nové řešení sledovanosti reklamních spotů ve zpětném zhlédnutí. „Díky oboustranné dohodě budou moci naši zákazníci i nadále sledovat v rámci O2 TV všechny kanály skupiny Prima. Tím to pro nás ale zdaleka nekončí, je to jen začátek. V následujících měsících nás totiž čeká nelehký úkol – do 1. června budeme připravovat nové, skutečně funkční řešení sledování reklamních bloků v rámci zpětného zhlédnutí,“ dodal Richard Siebenstich, komerční ředitel O2.

Prima tento týden informovala, že posunula termín pro uvedení nových podmínek týkající se možnosti přetáčet reklamy ve zpětném zhlédnutí z března na červen. Operátoři a zástupci hlavního komerčního konkurenta, TV Nova, se na středečním setkání na půdě Hospodářské komory shodli, že budou společně hledat standardizované řešení pro možnosti přetáčet reklamy ve zpětném zhlédnutí s cílem ochránit zájmy operátorů i provozovatelů TV vysílání.  

-mav-