Ringier dokončil koupi podílů Axel Springer ve východní Evropě

pátek, 18. února 2022, 07:10 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil, Slovensko MediaGuru

Ringier dokončil koupi podílů společnosti Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku, Estonsku, Lotyšsku a Litvě.

Portfolio médií společnosti Ringier ve východní Evropě, zdroj: Ringier

Portfolio médií společnosti Ringier ve východní Evropě, zdroj: Ringier

Po schválení antimonopolními úřady v jednotlivých zemích dokončila společnost Ringier akvizici akcií Axel Springer na Slovensku, v Maďarsku, Srbsku a v pobaltských státech, která byla oznámena 28. července 2021. Ringier tak tím převzal podíl společnosti Axel Springer ve východní Evropě.

Holdingové společnosti na Slovensku, v Maďarsku a Srbsku budou nově působit pod značkou Ringier. Zhruba 90 lokálních mediálních titulů (printových a online) a 20 online inzertních značek si zachovají svoji současnou podobu, informovala společnost Ringier.

Na Slovensku je lídrem trhu zpravodajská platforma Aktuality.sk s více než 3 miliony uživatelů. Maďarský deník Blikk je jedničkou v bulvárním segmentu. V prosinci 2021 byla online verze Blikk.hu jedničkou z hlediska dosahu mezi maďarskými zpravodajskými weby. V Srbsku je Blic digitální jedničkou již deset let a s 2,9 miliony uživatelů zasahuje až 75 % internetové populace.

S Profession.hu v Maďarsku a CV Keskus v pobaltských státech bude nyní Ringier provozovat významné online pracovní portály v těchto zemích. Na Slovensku jsou lídry trhu online inzertní portály Nemovitosti.cz pro segment nemovitostí a Autobazar.EU pro auta. Tyto značky zastřešuje společnost United Classifieds. Portfolio Ringier zahrnuje i další platformy, jejichž spektrum produktů a služeb se má v následujících letech rozšiřovat a škálovat.

-mav-