Seriál Chlap zahájí na TV Nova 10. března, o týden dříve na Voyo

středa, 23. února 2022, 13:25 Aktuality, TV MediaGuru

Seriál Chlap zařadí televize Nova do vysílání od čtvrtka 10. března. O týden dříve bude dostupný v nabídce platformy Voyo.

Chlap, zdroj: TV Nova

Chlap, zdroj: TV Nova

Nový seriál televize Nova s názvem Chlap se televizním divákům poprvé představí ve čtvrtek 10. března od 20:20. O týden dříve (tedy ve čtvrtek 3.3.) už bude první díl uvolněn na videoplatformě Voyo. Chlap je jedním z nových seriálů, který Nova zařazuje do letošního jarního vysílání. 

Seriál Chlap vznikl podle zahraniční předlohy (v originále se vysílá pod názvem Doc) a je inspirován skutečným příběhem lékaře Pierdante Piccioniho, primáře nemocnice v severní Itálii, který popsal ve svých autobiografických románech Minus dvanáct a První pomoc. Líčí příběh úspěšného a respektovaného primáře oddělení speciální diagnostiky, do jehož života zasáhne náhlá změna. Probouzí se do neznámé reality a musí postupně objevit a pochopit okolní svět a svou osobnost. Hlavní roli primáře ztvárňuje herec Tomáš Maštalír, v seriálu hrají také Jitka Ježková, Andrea Růžičková, Jiří Dvořák, Ivan Lupták nebo Jenovéfa Boková.

„Chlap je výjimečný projekt hned z několika důvodů. V rámci jarního programového schématu přinášíme příběhy silných ženských hrdinek. Seriál Chlap sleduje příběh muže, který se dostal do profesní i soukromé krize. Hlavní hrdina bude hledat sílu postavit se na správnou stranu, když je to potřeba, být schopný udělat dobrou věc, ačkoliv cena je vysoká, hledat křehkost, aby porozuměl a sílu, aby dokázal hájit. Prostě usilovat o to být ve svých očích správným chlapem. Druhou okolností je, že seriál je postaven na skutečné události, na osudech italského lékaře, kterého potkala tragická životní okolnost a postavila ho do situace, v níž bychom nikdo nikdy nechtěli být. Třetí silnou stránkou projektu je, že diváci v seriálu najdou procedurálně přesné, specifické diagnózy, které jsou řešeny odborným způsobem, po pečlivých konzultacích s týmem odborníků,“ říká o seriálu ředitel vývoje obsahu televize Nova Michal Reitler.

Ve čtvrtečním večerním vysílání vystřídá seriálová novinka detektivní seriál Odznak Vysočina. Také ten letos uvedla Nova poprvé. 

Chlap

  • Kreativní producent: Petr Bok
  • Producent D.N.A.: Rastislav Šesták
  • Producent Nova: Lucie Brabcová
  • Režie: Peter Bebjak, Martin Kazimír, Zuzana Marianková, Róbert Šveda
  • Scénář: Petr Bok, Evita Naušová, Tomáš Grombíř, Jakub Votýpka
  • Kamera: Martin Rau
  • Hudba: Jiří Hájek
  • Výkonný producent: Natália Rau Guzikiewiczová

Další detaily k seriálu je možné stáhnout si v materiálu níže.

-mav-