TV Nova nežádá, aby operátoři vypnuli přeskakování reklamy

čtvrtek, 3. února 2022, 12:30 Aktuality, TV MediaGuru

Nova nepřipravuje změny v distribuci svých stanic a od operátorů nebude výhledově požadovat, aby uživatelé jejich služeb nemohli ve zpětném zhlédnutí přetáčet reklamy.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Skupina Nova nepřipravuje změny v distribuci svých stanic a od operátorů nebude výhledově požadovat, aby uživatelé jejich služeb nemohli ve zpětném zhlédnutí přetáčet reklamy. Nova se domnívá, že k případným změnám by bylo dobré přistoupit až po oborové diskusi. Vyplynulo to z vyjádření generálního ředitele skupiny Nova Jana Vlčka, které má MediaGuru.cz k dispozici. 

„Cílem TV Nova je nabízet divákům ten nejlepší obsah, při jehož konzumaci využívají diváci nejrůznější technologické funkce. Většina z nich si již zvykla, že jsou běžnou součástí balíčku služeb. Diskuze, která se kolem nich v současnosti vede, se odehrává nejen v České republice, ale v celé Evropě. TV Nova výhledově nechystá žádné změny ve způsobu, jakým mohou diváci její obsah konzumovat. Věříme, že této problematice prospěje spíše dlouhodobá oborová diskuze mezi operátory a tvůrci obsahu než individuální iniciativy. Jenom tak získá divák jasný pohled na věc a zároveň včas možnost volby," uvedl Jan Vlček.

Jak už jsme informovali, konkurenční skupina Prima se s výjimkou společnosti O2 dohodla s operátory na tom, aby ve vysílání stanic skupiny Prima nebylo možné reklamy ve zpětném zhlédnutí přetáčet. Nová funkcionalita má být aktivována od 1. března 2022.

-mav-